
Leipomossa silmiini pisti iso laskiaispullakakku. Hiihtoloman kunniaksi tehtiin kotiin samanlainen. Kakku oli ihanan nopea tehdä irtokakkuvuokapohjaan ja pullien pyörittelyvaihe jäi kokonaan pois. Valmis pulataikina kumotaan vuokaan, jaetaan se veitsellä kahdeksaan osaan ja annetaan kakun kohota vuoassa ennen paistamista. Kuohkean ja herkullisen kakun täytteenä oli perinteiseen tapaan vadelmahilloa ja kermaa. Dumle-vaahto sopii myös pullakakun täytteeksi makean ystäville.
Laskiaispullakakku
- 100 g voita
- 3 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- n. 5-7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
- 1 muna
- 1 rkl vettä
Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratun 27 cm irtopohjavuoan päälle. Jaa kakku veitsellä kahdeksaan osaan. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi ja voitele pullat ennen paistamista. Paista kiertoilmauunin alatasossa 180 asteessa n.20-25 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin rusehtavan sävyn. Leikkaa kakku keskeltä kahtia. Siirrä haluamallesi tarjoiluastialle. Jaa kahdeksaan osaan edellisiä jälkiä pitkin. Täytä palat hillolla ja kermalla. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.
Katso resepti Omar-laskiaispulliin.