
Mutakakku kuuluu meidän perheen suosikkeihin. Se on niin helppo ja nopea tehdä, että leipominen onnistuu myös lasten kanssa. Kaupan valmis piparkakkutaikina suklaakakun sisällä tekee kakusta herkullisen. Nopea suklaakastike, piparkakut ja nopea vispikermakuorrute kakun päällä koristelee kakun hurmaavaksi. Meidän kakkua oli syömässä isompi porukka, joten tein kakun taikinan kaksinkertaisena. Ohjeen tähän jouluiseen kakkuun löysin Kodin Kuvalehden Piparkakku -lehdestä. Koko lehti on tämän ohjeen lisäksi pullollaan monta piparkakunmakuista reseptiä!
Piparimutakakku (12 palaa 35 min)
- 500 g piparkakkutaikinaa pakasteena
- 150 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 2 1/2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
Päälle
- 50 g tummaa suklaata
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 7 piparkakkua
Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoitellen. Lisää voi-suklaasulaan sokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen samassa kattilassa. aloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä. Sulata koristelusuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kerma kakulle. Koristele pipareille ja valuta pinnalle sulaa suklaata.
Katso resepti Kinuski-suklaa-pähkinäkakkuun.