
Yllätä ystävä herkullisilla suklaapusuilla.. Ihan itse tehdyillä!
Kokeiltiin tehdä ensimmäistä kertaa näitä suklaapusuja. Ja lupaan, että varmasti tehdään vielä uudestaankin.. Suukot säilyät jääkaapissa noin 2-3 päivää, mutta meiltä ne ehtivät kadota jo päivässä! Naapurit & ystävät saivat myös kyläillessään muutaman pusun! Nämä suklaapusut sulattavat varmasti ystävien tai kotijoukkojen sydämet myös ystävänpäivänä!
Pohja:
1 paketti kaurakeksejä
Täyte:
1/2 dl glukoosisiirappia
1 3/4 dl sokeria
1/2 dl vettä
3 kananmunanvalkuaista
1 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
Kuorrutus:
300 gr tummaa suklaata
1 rkl rypsiöljyä
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri ja vanilijasokeri. Laita kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä 110 asteiseksi, kunnes sokeri on sulanut. Kaada sokerisiirappi valkuaisvaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Täytä pursotin vaahdolla ja pursota keksien päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Sulata sillävälin suklaa vesihauteessa ja lisää öljy. Kasta suukot suklaasulassa, keksiosasta kiinnipitäen. Koristele halutessasi strösseleillä. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja anna kovettua jääkaapissa muutama tunti.
Herkuttele pusut hyvässä seurassa! :) Täällä toivutaan pitkästä flunssasta näiden herkkujen ja suloisten villasukkien avustuksella! Kiitos äidille sukista, olo on heti tuhat kertaa parempi. Mukavaa loppuviikkoa jokaiselle!