
Tänä vuonna marjoja poimittiin paljon ja pitkään. Niitä myös oli ennätysmäärä ja urakka oli ihan mieletön, varsinkin mökillä. Mökkipellolla nököttää 20 punaherukkapensasta ja 20 mustaherukkapensasta, lisäksi kotipihalla olevat pensaat. Mietin MONTA kertaa- onko tässä yhtään mitään järkeä? Kävin mielessäni jatkuvaa keskustelua; "en jaksa, parempaakin tekemistä olisi, kaupasta saisi kyllä valmista mehua ja hilloa edullisesti. Miten ihmeessä vietän viikonloppua marjapensaassa kököttäen, kun tuhat hommaa olisi kotonakin tehtävänä ja lapset toki keikkuivat marjastuksen vierellä.."
MUTTA luonto ei antanut periksi luovuttaa, isovanhemmat on keränneet jokainen vuosi kaikki marjat viimeistä marjaa myöden, teheet mehut ja hillot. Tuoneet sitten meille, pilalle hemmotelluille vanhemmille. Niin ja minun tehtävänäni oli kerätä vain pieni osa niistä neljästäkymmenestä pensaasta, mutta silti...
No nyt vähän aikaa asiasta toipuneena, mieli on tyytyväinen. Pakastin on täynnä herkullisia marjoja ja sateisella säällä on aikaa keitellä marjoista mehua ja hilloa. Kodin täyttää ihana tuoksu ja vitamiinipommit valmistuu talven varalle. Ehkä sitä sittenkin kannatti kököttää marjapuskissa ja koittaa ottaa ahkerista isovanhemmista mallia! Tämä herukkahillo maistuu herkulliselta aamupuuron ja riistan kanssa;
2 l Mustaherukoita
1,5 dl Vettä
500 g Hillosokeria
(halutessasi appelssiinin raastettu kuori, kanelia tai inkivääriraastetta)
Mittaa peratut ja huuhdotut marjat kattilaan. Lisää hiljalleen vettä ja soseutuessa lisää hillosokeri. Halutessasi soseuta marjat sauvasekoittimella pienemmiksi ennen hillosokerin lisäämistä. Keitä n 15 min. Kuori vaahto pinnalta ja kaada puhtaisiin lasipurkkeihin.
Viikonloppuna askarrellaan hilloihin etikettejä ja tehdään mehua. Onko sinulla herkullista reseptiä herukoista, jonka haluaisit jakaa? Täällä otetaan vastaan ilomielin herkulliset ideat herukoista, reseptin voit jakaa kommenttikenttään.
Mukavaa viikonloppua!