
Pulla sopii jokaiseen hetkeen ja varsinkin juhlapöytään. Niiden tuttujen voitaikinaruusujen sijaan mies yllätti eilen ruusupullilla. Ruusun mallinen omenapulla olisi upea juhlapöydän herkku, joten tässä resepti jakoon. Pulla oli mehukas ja taivaallisen makuinen. Näitä tehdään ihan varmasti jatkossakin.
Pullataikina (n 20kpl)
- 100 g voita
- 3 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- n. 5-7 dl vehnäjauhoja
Omenatäyte
- n. 3 kpl punaista omenaa
- 2 rkl sitruunanmehua
Kanelitäyte
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kanelia
Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin.
Anna taikinan kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Tee sillä välin omenatäyte. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat neljään osaan. Leikkaa omenalohkot juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi ja pehmennä mikrossa sitruunamehussa (900w) noin 2,5 min, kunnes omenat rullautuvat halkeamatta.
Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle. Kauli taikina n. 0,5 cm paksuksi levyksi ja voitele se kaneli/voiseoksella. Leikkaa taikinasta n. 4 cm levyisiä ja 25 cm pituisia suikaleita. Levitä omenalohkot hieman lomittain taikinasiivuille ja rullaa suikaleet ruusuiksi. Nosta pullat muffinssivuokiin ja anna kohota liinan alla n. 30 min. Voitele pullat ja paista uunissa 220 asteessa 10-12 minuuttia.
Reseptin juhlapöydän marenkikakkuihin löydät täältä.
Yritin joskus tehdä lehtitaikina levyillä mutta omenat mustuivat/paloivat ennen taikinan kypsymistä
Paistoajan kanssa saa olla tarkkana. 10 min tuossa lämpötilassa oli tarpeeksi näiden pullien kanssa. :)
Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto
Voiko pakastaa ruusupullat?
Nyt on tehty ja muutama kommentti reseptistä.
Taikinasta tulee reilusti enemmän, kuin ohjeessa sanotaan, 34 kpl sain ja vieläkin jotkut olivat mielestäni liian suuria. Taikina paisuu, joten kauli tosi ohueksi ja laita täytemassaa säästeliäästi, ettei tursu ulos.
Paistaminen onkin sitten taitolaji ettei omenat pala ennen kuin pulla on kypsä.
Itse sain kauniita kiertoilmassa 185 astetta 14 min.
Ihana resepti ja todella kauniita pullia kevään juhliin.
Varmaan kuitenkin n.5cm leveiksi levyiksi..,
Wautsi ja ihana että laitoitta kuvin höystettynä teko-ohjeen.Näitä on pakko tehdä juhannukseksi.
Not for dummies