Kuohkeita ja herkullisia porkkanakakkumuffineita on leivottu kevään aikana jo muutaman kerran. Ne masituvat koko perheelle ja niiden valmistaminen onnistuu lapseltakin. Muffinit leipoo nopeasti ja ruusupursotuksella niistä saa näyttävät vaikkapa äitienpäiväksi.

Porkkanakakkumuffinit (n.25-30 kpl pieniä muffineita tai n.10 kpl isoja muffineita.)

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl porkkanaraastetta
  • Kuorrutus
  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl tomusokeria

Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja jogurtti vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Lusikoi taikinaa puoleenväliin muffinipeltiin aseteltuihin vuokiin ja paista n. 10-12 minuuttia 170 asteessa. Kun muffinit ovat kohonneet ja saaneet väriä, niin ota ne uunista pois. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan. Jäähdytä muffinit ja kuorruta ne pursottamalla. Ruusukuvion saat aikaan tähtityllalla.

Katso myös resepti porkkanajuustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012