
Kuohkeita ja herkullisia porkkanakakkumuffineita on leivottu kevään aikana jo muutaman kerran. Ne masituvat koko perheelle ja niiden valmistaminen onnistuu lapseltakin. Muffinit leipoo nopeasti ja ruusupursotuksella niistä saa näyttävät vaikkapa äitienpäiväksi.
Porkkanakakkumuffinit (n.25-30 kpl pieniä muffineita tai n.10 kpl isoja muffineita.)
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 100 g margariinia
- 0,5 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1,5 dl porkkanaraastetta
- Kuorrutus
- 50 g voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2,5 dl tomusokeria
Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja jogurtti vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Lusikoi taikinaa puoleenväliin muffinipeltiin aseteltuihin vuokiin ja paista n. 10-12 minuuttia 170 asteessa. Kun muffinit ovat kohonneet ja saaneet väriä, niin ota ne uunista pois. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan. Jäähdytä muffinit ja kuorruta ne pursottamalla. Ruusukuvion saat aikaan tähtityllalla.
Katso myös resepti porkkanajuustokakkuun.