
Kyllä se kesä vielä tulee, vaikka ei ihan joka päivä siltä näytä. Jäätelökausi oli kuitenkin startattava ja itsetehtyä jäätelöä saatava. Tällä kertaa makuaineena käytettiin kinuskikastiketta ja Omar-karkkeja. Kermasta ja kondensoidusta maidosta jäätelön tekeminen on ihan mielettömän helppoa ja nopeaa.
Kinuskijäätelö
- 5 dl vispikermaa
- 1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)
- ripaus vaniljasokeria
Makuaineet
- 100g kinuskikastiketta
- 1 pussi Omar-karkkeja
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi ja sekoita joukkoon pieniksi paloitellut Omar-karkit (jätä muutama koristeluun) ja kinuskikastike - kääntele massaa vain muutaman kerran. Kaada massa sopivaan kulhoon ja lisää vielä päälle kinuskikastiketta raitoina ja vetele veitsellä kinuskiin raitoja, niin että se uppoaa osittain massan sisään. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla.
Katso resepti minttu-suklaajäätelöön ja vanhanajan jäätelötötteröihin. Katso myös resepti herukkasorbettiin.
Ah. Pitäisi josksu kokeilla jotain tälläistä, eikä vain ostaa kaupasta sitä samaa jäätelöpurkkia :D
https://faijahommia.fi/
Pakko kokeilla tätä joku päivä!