
Mehiläisvahakääre korvaa kertakäyttöisen muovikelmun ekologisesti. Notkeaa, astian reunoihin tarttuvaa käärettä voi käyttää kaikkialla, missä muovikelmuakin, vaikkapa salaattien, ruokien ja eväsleipien suojana. Käytön jälkeen sen voi puhdistaa kylmällä vedellä, ja kääre on taas valmis käytettäväksi. Mehiläisvahakääreitä myydään valmiina, mutta paljon hauskempaa on tehdä ne itse puuvillakankaista ja mehiläisvahasta.
(Ohje KK 19/2019. S.43.)
Tee näin: Leikkaa puuvillakankaasta sopivan kokoinen pala. Aseta kangas leivinpaperin päälle. Raasta tasainen, ohut kerros mehiläisvahaa kankaalle ja peitä kangas toisella leivinpaperilla. Silitä mehiläisvaha kuumalla silitysraudalla eli kolmen pisteen lämmöllä kiinni kankaaseen. Jos mehiläisvahaa puuttuu jostain kohdasta, lisää sitä kankaalle hieman ja silitä uudelleen. Älä kuitenkaan tee kerroksista liian paksua, jotta mehiläisvahakääre pysyy joustavana.
Seuraa myös Huvikumpu- instagramia.