
Näiden helppojen reseptien myötä, löysin sisältäni pienen martan..
Omenaa on niin paljon, että siitä on tehty jokapäivä jotain. Ja voin kertoa, että tämä hillo on katoavaa sorttia ainakin meillä! Omenamehuakin piti testata muutama pullo sekä omppupiirakkaa tietty..
Kiehuta vesi ja sokeri, sekä paloittele pestyt omenat (meidän omput soseutui hyvin kuorineen). Laita mausteet kiehuvaan veteen, sekä omenanlohkot. Keitä kunnes seos soseutuu. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja purkita desinfioituihin purkkeihin.
Mehun lisäksi, tehtiin omppupiirakkaa- jonka täytteeseen käytettiin tätä itsetehtyä hilloa. Pohjaan tuli weetabix keksiä, joka teki pohjasta mukavan murean! Tosi hyvää ja maistui kaikille!
Rahkainen omenapiirakka: 100 g margariinia, 1/2 dl intiaanisokeria, 1 murennettu weetabix, 2 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta
Täyte:3 omenaa pilkottuna, 1 tlk vanilijakastiketta, 2 dl maitorahkaa, 3 ruokalusikkaa omenahilloa, 2 kananmunaa, kanelia, sokeria maun mukaan.
Sekoita pehmeään margariiniin sokeri. Sekoita keskenään Weetabix, jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhoseos margariiniseokseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, lado päälle omenakuutiot. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada omenoiden päälle. Paista 150 asteessa n.40 min.
Aika kuninkaallista väkeä on täällä taas pyörinyt ja omppupiirakan maisteluraadissa toimi muutama prinsessa :) Omppupiirakka maistui, huh! Täältä, klik- pääset tulostamaan söpöt etiketit hillopurkkeihin. Ne on meillä vielä työn alla!