Tampereen Kädentaidot -messuilla kävi ilmi, että erilaisten himmeleiden teko on tänä vuonna erityisen suosittua. Varsinkin nämä lasiset himmeliputket oli monesta paikkaa jo loppu ja niitä myytiin ennätysmäärä. Enkä yhtään ihmettele, sillä lasi himmelissä loistaa kauniisti valojen kanssa tai ilman. Oli kokeiltava tehdä timanttihimmeleitä heti kotona ja näiden tekeminen oli yllättävän koukuttavaa ja rentouttavaa.

Lasisia himmeliputkia myy mm. askartelukauppa Charlotta. Tämä yksinkertainen malli on yllättävän helppo tehdä. Yhteen timanttihimmeliin tarvitset 8 x pieniä lasiputkia ja 4 x isompia, sekä ohutta taipuisaa metallilankaa. Samanpituisia lasiputkiä käyttämällä saa tästä mallista tehtyä himmelin perusosan. Halutessasi katso vielä yksinkertaisempi ohje himmeliin täältä. Näiden tekemiseen uppoutuu täysin ja yhtäkkiä huomaa tehneensä jo monta. Toki näitä voi tehdä myös askartelukaupan ohuista muovipilleistä tai oljesta. 

Tarvitset: 8 kpl pieniä lasiputkia ja 4 kpl isompia lasiputkia sekä noin metri ohutta hopea tai metallilankaa. Tee näin: Pujota ensin pitkä putki ja sen jälkeen kaksi lyhyttä putkea ja vielä yksi pitkä lasiputki. Muodosta putkista salmiakin mallinen kappale. Pujota lankaan vielä pitkä lasiputki ja lyhyt lasiputki perään. Solmi rautalanka toiseen kärkeen. Pujota perään lyhyt lasiputki ja sitten pitkä lasiputki. Solmi ylös kiinni. Pujota lanka pitkän lasiputken lävitse kappaleen puoliväliin. Ota lyhyt lasiputki ja solmi se reunaan kiinni. Toista sama vielä kolme kertaa. Muotoile lenkki ylimääräisestä langasta himmelin päälle. Kiinnitä lasitimantit roikkumaan valonauhaan kiinni. 

Näitä tehdään varmasti muutama myös joululahjaksi. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla