Kirjoitukset avainsanalla käsityö

Vauva sai mummultaan näin suloisen käpyhatun. Ohjeen tähän suloiseen käpyhatuun kruunulla löytää täältä. Tämä on ollut myös hyvä "suoja" tukea vasten seisomista opettelevalle vauvalle. 

Sain yhden ylimääräisenkin myssyn, jonka ajattelin lahjoittaa ystävänpäivän kunniaksi eteenpäin. Myssyn arvontaan voi osalistua vielä tämän päivän Huvikumpu -instagramissa täällä.

Mukavaa ystävänpäivän tekemistä lasten kanssa on nämä ystävänpäivä -nauhat, jotka varmasti moni muistaakin lapsuudestaan. Ekaluokkalainen jaksaa tehdä pienen pätkän kerrallaan, mutta hiljaa hyvä tulee. Ihanaa ystävänpäivää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näitä PomPomeja tehtailtiin lasten kanssa monta. Kaapissa lojui ylimääräinen valonauha, johon kiinniteltiin lankapallot roikkumaan. (katso ohje tupsujen tekoon täältä.)  Jätettiin palloihin langat, joilla sidottiin ne kiinni valonauhaan. PomPomit pääsi koristamaan tyttären uutta prinsessasänkyä, jonka löysin facen nettikirpparilta. 

Vanha päästä vedettävä sänky oli ihan täydellinen tuonne ja kelpasi vanhimmalle prinsessalle erinomaisesti. Lasten makuuhuoneet on remontoitu vanhan talon lappeisiin ja niihin mahtuu juuri sänky, työpöytä ja muutama hylly. Keskellä lapsilla on yhteistä leikkitilaa. (katso lisää täältä.)

Luulen, että täällä nukutaan ihan oikeita prinsessan unia. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaapissa on lojunut pitkään vanhoja pitsiliinoja, joiden käyttämiseen on punottu vaikka mitä suunnitelmia. Tämä lampunvarjostin on odottanut valmistumistaan tovin ja nyt se ihastuttaa vihdoin kuistilla. Projektiin löysin lisäksi kirppikseltä ison pinon pitsiliinoja muutamalla eurolla. Näiden sommittelussa voi käyttää mielikuvitusta ja värejä miettiä oman maun mukaan. Kloritella pitsiliinat voi halutessaan valkaista saman värisiksi. Tarkoitus olisi tehdä samalla tekniikalla vielä pieniä pitsipalloja ledvalonauhaan. 

Ohje myös Kodin Kuvalehti 15/2016

Projektia varten tarvitet kuusi tai seitsemän pyöreää pitsiliinaa sekä lampunjohdon. 

Tee näin: 

Puhalla suurehko ilmapallo ja solmi se kiinni. Aseta se solmu ylöspäin muovikulhon päälle. Sekoita muoviämpärissä keskenään kolme desilitraa Erikeeper -liimaa ja yksi desi vettä. Liiman sijasta voit käyttää tapettiliisteriä. Upota pitsiliinat yksi kerrallaan liimaliuokseen ja purista ylimääräinen neste pois. Asettele liimat ilmapallon päälle varjostimen muotoon. 

Tarvitset johdon paikan, joten aseta päälimmäiseksi liina, jossa on reikä keskellä. Kun liinat ovat sopivasti lomittain, levitä saumakohtiin siveltimellä liimaliuosta. Anna varjostimen kuivua noin kaksi vuorokautta. Kun varjostin on kovettunut, puhkaise pallo ja pujota johto paikoilleen. 

Onneksi en heittänyt vanhoja pitsiliinoja pois. Näyttävä kattovalaisin kuistilla kertoo uutta tarinaa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Järjestin muutama kuukausi sitten ystävälleni vauvajuhlat ja yksi ohjelmanumero oli vauvan bodyjen koristelu yhdessä. Olin hommannut erikokoisia valkoisia bodyjä, jotka koristeltiin erilaisin tekniikoin. Käytettiin Textil Design- sprayta bodyjen maalaamiseen. Söpön siili -sabluunan löysin Sinellistä. Vauvan bodyt maalattiin kolmella tekniikalla: solmubatiikilla, sabluunalla ja  "pikabatiikilla". 

Tee näin: tarvitset pieniä bodyjä, Kangas spray- väriä. (Viva Textil Desing -spray ja sabluunat saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan). 

Solmubatiikki: Solmi ohuilla ja paksuilla naruilla body kiinni, aseta body muovialustan päälle. Suihkuta valitsemallasi Spray -värillä body, avaa naruja hieman ja suihkuta uudelleen sprayllä. Avaa narut kokonaan ja suihkuta halutessasi vielä väriä. Anna bodyn kuivua ja silitä lopuksi väri bodyyn kiinni. 

Pikabatiikki: Suojaa työpiste hyvin. Rypytä body vapaalla kädellä alustan päälle ja ruiskuta valitsemaasi väria bodyyn. Avaa ryppyjä hieman ja ruiski toista väriä. Avaa vielä body kokonaan ja suihkuta halutessasi vielä kolmatta väriä. Anna bodyn kuivua ja silitä lopuksi väri bodyyn kiinni. 

Sabluunalla: Aseta valmis tai itse kalvoon leikattu sabluuna bodyn päälle pienillä teipeillä. Suihkuta väriä sabluunaan n. 15 cm etäiyydeltä.  Muista pestä hyvin spraypullojen suut koristelun jälkeen. Anna bodyn kuivua ja silitä lopuksi väri bodyyn kiinni. 

Näiden tekeminen oli hauskaa ja jokainen vieras sai jättää oman kädenjälkensä bodyihin. Yhtä persoonallisia vaatteita ei kaupasta saa. :) Solmubatiikilla saa hauskasti koristeltua myös aikuisten vaatteita tai vaikkapa pöytäliinan juhliin. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram