
Näin joulun alla leivotaan ja herkutellaan paljon. Yleensä koko vuoden edestä. Joulua vietetään koko suvun kesken meillä ja jokainen tuo tullessaan herkkuja. Meidän vastuulle on jäänyt jälkiruokien valmistaminen ja makeiset. Yleensä leivon kakun, makeisia ja saaristolaisleipää. Mikrotoffeen lisäksi tehdään Brigadeiros tryffeleitä, jotka valmistuvat hetkessä. Nämä pienet brasilialaiset käsintehdyt makeiset vievät mennessään. Suussasulavat pienet toffeiset pallot ovat niin hyviä, että niitä haluaa tehdä varmasti uudelleen. Brigadeiros -makeiset on helppo ja nopea tehdä ja niitä saa muunneltua helposti omaan makuun.
Brigadeiros tryffelit (n.15 kpl)
- 1 purkki kondensoitua maitoa n. 400ml
- 3 tl kaakaojauhetta
- 3 rkl sulaa voita
- (vapaavalintaisesti 50g valkosuklaata tai tummaa suklaata)
Makuaine: esim. minttuaromi, kahvilikööri jne.
Koristeeksi: valkosuklaarouhetta, kaakaojauhetta, mariannemurska, strösseleitä, kookosrouhe, sormisuola, suolapähkinät, jogurttirusinat jne.
Kaada kondensoitu maito, kaakaojauhe ja voi kattilaan. Sekoita joukkoon halutessasi suklaata ja vatkaa tasaiseksi. Kypsennä seosta hieman keskilämpöä kuumemmalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Alenna lämpöä, kun seos alkaa paksuuntua. Kypsennä n.10 minuuttia, kunnes massa on sopivan paksua. Kun lastalla vetäessä massa jää hetkeksi reunoille, se on valmista. Massan tulee olla toffeemainen. Kaada valmis massa laakealle lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa n. 1 h. Ota massasta lusikalla nokare brigadeiromassaa ja pyörittele se voidelluin käsin haluamasi pieniksi palloiksi. Pyörittele kaakaojauheessa, suklaarouheessa tai esim. kookoshiutaleissa.
Katso resepti maapähkinäfudgeen.