Lapset rakastaa näitä karkkitankoja kuumaan kaakaoon sulatettuna. Aikaisempina vuosina on ostettu kaupasta valmiina karkkitangot, kunnes löysin ohjeen näihin reseptikirjasta. Karkkitangot tekee helposti itse. Itsetehdyt karkkitangot on tosin pehmeämpiä verrattuna kaupan valmiisiin, mutta piparminttuaromi ja sitruunamehu antaa niihin oikean maun.

Karkkitangot (n.16 kpl) 

  • 7 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 ison munan valkuainen kevyesti vatkattuna
  • 1/2 tl piparminttuaromia
  • punaista pastaväriä

Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja lisää munanvalkuaista vähän kerrallaan sen verran, että seos on sopivan jäykkää. Mausta piparminttuaromilla. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen niistä hieman punaista pastaväriä cocktailtikulla ja vaivaa hyvin, kunnes massa on tasaisen punaista. Muotoile molemmista massoista halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia palloja. Pyörittele palloista pötköjä ja kiedo aina yksi valkoinen ja yksi punainen pötkö yhteen. Pyörittele kevyesti, jotta pötköt tarttuvat toisiinsa ja saumat tasoittuvat. Leikkaa tangot kahtia. Taivuta tankojen toinen pää kävelykepin muotoon, siisti tarvittaessa ja anna kuivua täysin leivinpaperilla. Karkkitangot säilyvät kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa.  (kirjasta; itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker)

Katso myös resepti itsetehtyyn fudgeen ja toffeeseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla