
Lapset rakastaa näitä karkkitankoja kuumaan kaakaoon sulatettuna. Aikaisempina vuosina on ostettu kaupasta valmiina karkkitangot, kunnes löysin ohjeen näihin reseptikirjasta. Karkkitangot tekee helposti itse. Itsetehdyt karkkitangot on tosin pehmeämpiä verrattuna kaupan valmiisiin, mutta piparminttuaromi ja sitruunamehu antaa niihin oikean maun.
Karkkitangot (n.16 kpl)
- 7 1/2 dl tomusokeria
- 1 tl sitruunamehua
- 1 ison munan valkuainen kevyesti vatkattuna
- 1/2 tl piparminttuaromia
- punaista pastaväriä
Sekoita tomusokeriin sitruunamehu ja lisää munanvalkuaista vähän kerrallaan sen verran, että seos on sopivan jäykkää. Mausta piparminttuaromilla. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen niistä hieman punaista pastaväriä cocktailtikulla ja vaivaa hyvin, kunnes massa on tasaisen punaista. Muotoile molemmista massoista halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia palloja. Pyörittele palloista pötköjä ja kiedo aina yksi valkoinen ja yksi punainen pötkö yhteen. Pyörittele kevyesti, jotta pötköt tarttuvat toisiinsa ja saumat tasoittuvat. Leikkaa tangot kahtia. Taivuta tankojen toinen pää kävelykepin muotoon, siisti tarvittaessa ja anna kuivua täysin leivinpaperilla. Karkkitangot säilyvät kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa. (kirjasta; itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker)
Katso myös resepti itsetehtyyn fudgeen ja toffeeseen.