Tehtiin lasten kanssa ystävänpäiväkortteja itsetehdyillä sormiväreillä maalaten. Lapset nauttii hurjasti, kun pääsee joskus "suttaamaan" luvan kanssa ja oikein kunnolla! Nämä sormivärit voi tehdä kaapista löytyvillä materiaaleilla. Lopputulos on myrkytön, joten pienempienkin taiteilijoiden voi antaa maalata sormiväreillä rauhassa. 

Tarvitset:

  • 2 dl kylmää vettä
  • 0,5 dl maissitärkelysjauhoja (Maizenaa)
  • 1,5 rkl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • elintarvikeväriä tai tai esim. mustikkaa, punajuureen lientä värjäämiseen

Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta maissitärkkelysjauhot, sokeri, suola ja vesi kokoajan hämmentäen. Kun seos sakenee, värit on valmiit. Jaa sormivärit pieniin purkkeihin ja värjää elintarvikeväreillä tai esim punajuuren liemellä oikean sävyisiksi. Muista, että itsetehtyjen sormivärien koostumus on erilainen kuin kaupasta ostettujen. Anna valmiiden sormivärien jäähtyä ennen käyttöä. 

Myös astianpesuaineella saa ihmeitä aikaan. Täältä löydät ohjeet itsetehtyihin arpoihin ja tulostat lahjakortit ystävälle.

Ystävänpäiväkortti ilahduttaa varmasti! 

Kommentit (3)

Pompo
4/3 | 

Itse aikanaan lasten ollessa pieniä tein sormivärit sekoittamalla elintarvikevärejä kermaviiliin.

Vierailija
6/3 | 

Elintarvikeväreissäkin kannattaa valita ne atsovärittömät niin ei ole myrkkyjä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla