Useita kukkia voi syödä, kuten tätä monen pihan suosikkiakin.

Minä en tiennyt, että syreeniä voi syödä, ennen kuin ystäväni oli laittanut kakunkoristeeksi yhden ja ihmettelin asiaa. Vähän epäileväisenä maistoin ja siitä innostuneena oli tutkittava asiaa lisää. Miten tätäkin kesän yhtä kauneinta kukkaa voisi paremmin hyödyntää? Syreenit ovat nyt parhaimmillaan ja vielä ehtii kerätä ne talven varalle talteen. 

Sokerissa syreenin tuoksu säilyy ja voimistuu, joten säilöttiin syreeninkukat sokerin sekaan. Helppoa ja yksinkertaista: 2 dl pestyjä ja kuivattuja syreeninkukkia ja 3 dl sokeria päälle.

Juotavaa syreenivettä oli myös kokeiltava. Ihana raikas ja kesäinen juoma tuoksuu huumaavalle ja  jääpalojen kanssa nautittuna maistuu taivaalliselle!

Syreenimehu

  • 2 dl kukkia
  • 2 dl vettä tai viccyä

Liota muutama tunti ja lisää jääpaloja halutessasi. 

" I eat flowers, because you are what you eat and i want to be beautiful." C.C 

Nyt kaikki kipinkapin keräämään näitä kukkakaunottaria mekonhelmoihin, taskuihin ja pussukoihin! Kunhan muistaa kerätä puhtailta paikoilta, kysyä tarvittaessa maanomistajan luvan ja pestä kukat ennen käyttöä hyvin.

Pihan syreenipuu oli tänä vuonna isompi kuin koskaan ja kukki upeasti. Säilötyt kukat muistuttaa talven pimeinä hetkinä myös tästä kauniista näystä ja hetkestä. Ja miksei tekisi myös syreenistä sokerikuorintaa ja kylpysuolaa vielä talven varalle! 

Kommentit (11)

Daphnion
12/11 | 

Tänä kesänä tuli ekan kerran vastaan tieto syreenin syömismahdollisuudesta. Vielä en uskaltanut kokeilla. Komian kokoinen syreeni tein pihassa!!

Vappu
14/11 | 

Olin yli 15 vuotta sitten harjoittelussa Slovakiassa ja majapaikkani emäntä laittoi tarjolle syreenimehua. Epäilevänä sitä join pohtien saanko siitä myrkytyksen! En ole sen koommin asiaan törmännyt ennen kuin nyt! Ei se sitten niin ennenkuulumatonta ollutkaan :).

Sanna
16/11 | 

Miten kaunis voi pikkuinen kukka ollakaan ja helppo kerätä kun kasvavat ikään kuin tertussa :)! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Tehtiin vasta kaupat vanhasta talosta jonka pihalla kasvaa lilaa ja valkoista syreeniä, ehkäpä sitä remonttitauolla ehtisi napata kukkia talteen. Kiitos ihanasta hyvän mielen ja kauniiden kuvien blogista, nytkin luen tätä aamun lehden sijasta ja nautin :). 

Vierailija
18/11 | 

Voikohan valkoista syreniä käyttää myös(esim.kakkukoristeeksi+juomaksi).??

myrtti
22/11 | 

Hätäisenä vetäisin kukat ja sokerin blenderillä. Tuoksu on ihana mutten tiedä kuinka tuota käyttää ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla