
Kaupallinen yhteistyö- Blue Diamond Almond Breeze
Vohvelit kuuluvat meidän koko perheen suosikkeihin ja niitä paistetaan lähes joka viikonloppu aamupalaksi. Tuplaraudalla paistaa vohvelit hetkessä isollekin joukolle ja yleensä ne katoavatkin varsin nopeasti lautaselta. Vaihtelua ja uutta makua vohveleihin saa käyttämällä maidon sijaan mantelimaitoa. Tavallista maitoa tuskin käytetään enää tämän kokeilun jälkeen, sillä mantelimaito antoi vohveleihin aivan erityisen hyvän ja täyteläisen maun.
Saatiin testattavaksi tätä uutta Almond Breeze makeuttamatonta mantelijuomaa, johon on lisätty paljon kalsiumia. Mantelijuoma sisältää tuplasti enemmän kalsiumia kuin tavallinen maito hyvien vitamiinien lisäksi. Meidän mielestä parasta mantelimaito vohveleissa oli niiden täyteläisempi kermainen maku ja pieni mantelin vivahde. Vohvelitaikinan joukkoon olen lisännyt myös makua tuomaan kardemummaa ja kanelia. Meillä on paljon maitoallergisia ystäviä, joten myös silloin mantelimaito on paikallaan. Erilaisia vaihtoehtoja voit katsella täältä.
Mantelimaito vohvelit
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 5 dl Almond Breeze mantelimaitoa
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl sulatettua voita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet mantelimaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu mantelimaito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile marjojen, hillon ja siirapin kanssa.
Katso resepti itsetehtyyn omenahilloon täältä