
Snickers-piirakka on koko perheen suosikki ja tätä tehdään aina uudelleen ja uudelleen. Kinuskikastike ja suolapähkinät sopii täydellisesti yhteen ja tällä kertaa piirakan päälle sulatettiin kinuskikastikkeen lisäksi Marabou -suklaata.
Kinuskipiirakka (20 palaa)
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 kpl kananmuna
- 6 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 3 tl vaniljasokeria
- 3 dl maitoa
kinuskikuorrutus
- 4 dl kuohukermaa
- 4 dl fariinisokeria
- 1 rkl voita
- 3 dl suolapähkinöitä
- (1 levy marabou -suklaata)
Vaahdota keskenään voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada kuivat aineet ja maito vuoronperään taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun (35 cm x 42 cm). Paista kiertoilmauunin 175-asteisen keskitasolla noin 35 minuuttia.
Tee kinuskikastike. Sekoita kerma ja fariinisokeri keskenään kattilassa. Keitä n.15 min välillä sekoittaen. Voit testata kinuskin valmiutta tiputtamalla pisaran kylmään veteen. Jähmettyessään kinuski on valmista. Sekoita joukkoon 1 rkl voita. Anna pohjan jäähtyä. Rouhi suolapähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski suolapähkinöiden päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. Sulata 1 levy marabou -suklaata vesihauteessa ja kaada kinuskikastikkeen päälle.
Katso myös ohje Snickers -jäätelöön.