Pyöräilyä, melontaa ja makuelämyksiä

Pääsimme Visit Ålandin blogiyhteistyön merkeissä tutustumaan Ahvenanmaahan pyöräillen. Tälläkertaa lähdettiin reissuun ilman lapsia viideksi päiväksi.  Reissussa tapahtui niin paljon ja pääsimme upeisiin paikkoihin, tutustuttiin uusiin ihmisiin ja mielettömiin makuelämyksiin, joten jaoin jutun moneen osaan. Reissuun lähdimme Turusta Tallink Siljalla iltalaivalla ja olimme yöllä perillä Långnäsissä.

Ensimmäisen yön nukuimme aivan Maarianhaminan keskustassa sijaitsevassa upeassa Hotelli Arkipelagissa. Hotelli sijaitsi ihan vuokrapyöräfirman vieressä.  Seuraavana aamuna saimme RO-NO rentistä vuokrapyörät allemme ja reissu alkoi.. Tarkoituksena oli olla kolme päivää pyörien päällä ja sitten palata takaisin Maarianhaminaan. Edessä oli aika pitkä matka 50km, joka kyllä näin ensikertalaisena hieman jännitti..

Ensimmäinen pysähdyksemem oli kuitenkin Michael Björklundin ravintola Smakbyn, lähellä Kastelholmin linnaa. Saimme maistettavaksi maailman parhaimpia (toki voissa ja kermassa paistettuja) ahvenia perunamuussin kanssa ja jälkkäriksi mansikkajuustokakkua, joka vei kielen mennessään! 

Täällä kohtasimme kokonaan uusia makuelämyksiä ja myös Smakbyn omaa omenaviiniä suosittelen ehdottomasti maistamaan. Ravintolan puodista voi myös ostaa viiniä, herkkuja ja pieniä tuotteita kotiin. Pienen juttutuokion jälkeen Micken kanssa lähdimme suut hymyssä ja mahat pullollaan polttamaan kaloreita Ahvenanmaan maisemiin. Edessä oli vielä 25km pyöräily Sandösunds Campingin leirintäalueelle.

Vihdoin pääsimme perille leirintäalueelle koko 50 km pyöräilyn jälkeen ja pulahtamaan leirintäalueen saunalautalta mereen uimaan. Uiminen ja saunominen pelasti kyllä osan jalkakivuilta, mutta kyllä 50km ensimmäisenä päivänä mummopyörillä taisi olla hieman liian iso suoritus ensikertalaiselle. Onneksi matkan voi jakaa pienempiin osiin halutessaan ja seuraavalla kerralla osaan varautua omiin rajoituksiini paremmin :) Sandösunds Campingilta löytyi mökkejä jokaiseen makuun, saimme yöpyä uusien hotellihuoneiden puolella, joissa oli kaikki mukavuudet.

Seuraavana aamuna Sandösunds Campingilla pääsimme melontaretkelle kauniisiin maisemiin ja olen kyllä sitä mieltä, että jokaisen kannattaa kokeilla joskus melomista. Aivan erilailla pääsee näkemään maisemia ja on meren tuntumassa kajakin kyydissä, kuin missään muualla.  Ahvenanmaan merimaisemat ovat aivan omaa luokkaansa ja olimme haltioissamme.. 

Melontareissun jälkeen lähdimme taas polkemaan uusiin kohteisiin, niistä lisää pian..

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla