Kaapissa on lojunut pitkään vanhoja pitsiliinoja, joiden käyttämiseen on punottu vaikka mitä suunnitelmia. Tämä lampunvarjostin on odottanut valmistumistaan tovin ja nyt se ihastuttaa vihdoin kuistilla. Projektiin löysin lisäksi kirppikseltä ison pinon pitsiliinoja muutamalla eurolla. Näiden sommittelussa voi käyttää mielikuvitusta ja värejä miettiä oman maun mukaan. Kloritella pitsiliinat voi halutessaan valkaista saman värisiksi. Tarkoitus olisi tehdä samalla tekniikalla vielä pieniä pitsipalloja ledvalonauhaan. 

Ohje myös Kodin Kuvalehti 15/2016

Projektia varten tarvitet kuusi tai seitsemän pyöreää pitsiliinaa sekä lampunjohdon. 

Tee näin: 

Puhalla suurehko ilmapallo ja solmi se kiinni. Aseta se solmu ylöspäin muovikulhon päälle. Sekoita muoviämpärissä keskenään kolme desilitraa Erikeeper -liimaa ja yksi desi vettä. Liiman sijasta voit käyttää tapettiliisteriä. Upota pitsiliinat yksi kerrallaan liimaliuokseen ja purista ylimääräinen neste pois. Asettele liimat ilmapallon päälle varjostimen muotoon. 

Tarvitset johdon paikan, joten aseta päälimmäiseksi liina, jossa on reikä keskellä. Kun liinat ovat sopivasti lomittain, levitä saumakohtiin siveltimellä liimaliuosta. Anna varjostimen kuivua noin kaksi vuorokautta. Kun varjostin on kovettunut, puhkaise pallo ja pujota johto paikoilleen. 

Onneksi en heittänyt vanhoja pitsiliinoja pois. Näyttävä kattovalaisin kuistilla kertoo uutta tarinaa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla