Kirjoitukset avainsanalla Tallinna

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Päästiin viikonloppuna piipahtamaan Visit Tallinnan kutsumana meripäivillä. En tiennyt mitä odottaa, sillä kumpikaan meistä ei ollut tapahtumaan ikinä ennen osallistunut. 

Yllätyin, sillä tapahtumia alueella oli paljon. Lähdettiin heti lauantai aamuna liikkeelle ja koluttiin koko päivä purjehtien, konsertteja kuunnellen, viikinki aiheisiin työpajoihin osallistuen ja herkutellen. Lapset oli otettu tapahtumassa hyvin huomioon ja koko perheelle riitti nähtävää. Satamien välillä kulki venetaksi, jolla pääsi liikkumaan helposti muutaman euron hintaan. 

Alueella oli mahdollista kokeilla myös 15min helikopteri kyytiä ja pakkohan se oli päästä kokemaan. Mahtava kokemus lennellä vanhan kaupungin yllä ja nähdä koko kaupunki ylhäältä korkeuksista. Summukas lentää joka lauantai noita kierroksia Tallinnan yllä, jos kiinnostuit katso lisää täältä.

Tytön mielestä parasta meripäivillä oli erilaiset askartelupisteet, joissa sai tehdä käsikoruja, kaulakoruja ja maalata kiviä. Me vanhemmat nautittiin meripäivien herkuista ja konsertteja kuunnellen. Oli mielenkiintoista päästä katsomaan Viikinkien asumuksia ja työvälineitä. Ehdottomasti kokemisien arvoinen koko perheen tapahtuma, jonne saa vierähtämään helposti päivän tai vaikka kaksikin.

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Saatiin yöpyä viikonloppu suloisessa Martha Guesthousessa, joka oli n. 2 km päässä Tallinnan keskustasta. Vanhaan puutaloon rakennettu vierasmaja tuntui kovin kotoistalta sisustuksineen ja sen suloisessa puutarhassa maistui kahvilan herkut. Instagramissa nähtävillä lisää kuvia tuosta suloisesta paikasta. 

Kommentit (2)

Minsku
1/2 | 

Heippa

Näyttipä mukavalta tapahtumalta. En ole tiennytkään, että myös Tallinnassa on saman niminen tapahtuma, kuin Kotkassa. Jälkimmäinen vain valitettavasti monelle merkitsee pelkkää ryypiskelyä..

Varmasti kivaa, kun pääsette perheenä matkustelemaan tämän blogisi puitteissa ympäriinsä. Vai onko hintana se, että sitoutuu kehumaan "kaikkea"?

Yhtä kaikki, kiitos blogistasi. Olet uskomattoman kekseliäs ja taitava! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksi mekoista ja käsintehdyt korut..

Viihdyn yleensä kameran toisella puolella paljon paremmin ja siksi näitä asukuvia itsestäni näkyy erittäin harvoin blogissa. Näiden Tallinnasta löytyneiden mekkojen ja korujen innostamana kuitenkin halusin napata muutaman "asukuvan" bloginkin puolelle. Ihanaa, kun ilmatkin sallii taas mekkojen pitämisen ja vaatekaapista löytyy yhtäkkiä paljon uusia vaihtoehtoja..

Tämä vanha, mutta todella hyvässä kunnossa oleva hame ja kaksi muuta mekkoa löytyi Tallinnan Les Petites nimisestä kaupasta. Hameen suloinen kuosi, malli ja leikkaus vei mennessään! Kannattaa ehdottomasti piipahtamaan tuolla Telliskiven Les Petites design & vaatekaupassa, jos vintage vaatteet on lähellä sydäntä! Siellä näitä mekkoja oli vaikka kuinka..

Suloiset korvikset ja muutama muukin koru löytyi Tallinnan käsityömessuilta. Heliivikagan käsintehtyjä koruja pääsee ihailemaan lisää täällä, klik. Nuo allaolevat korut jäivät vielä messuille, mutta nappasin koruista kuvia, jos myöhemmin haluaa tilata koruja lisää.

Nyt vain niitä vappujuhlia odottelemaan. Inkivärisimaa on keitelty jääkaappiin, reseptin lupaan vielä huomenna!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vintage kauppoja ja ihania pikkupuoteja Tallinnassa

Keskityimme Tallinnan reissullamme kiertelemään pieniä kauppoja, design liikkeitä ja putiikkeja! Etenkin Kalamajan Telliskiven liikekeskuksessa niitä oli monta. Tänne Tallinan keskustasta kivenheiton päässä olevaan Telliskiven keskukseen kannattaa ehdottomasti tulla, jos sydäntä lähellä ovat käsintehdyt esineet, vintagevaatteet, korut ja huonekalut. Alueella sijaitsee myös suosittu Telliskiven kirpputori, joka kesäisin toimii luovan alueen keskusaukiolla ulkona.

Minä löysin peräti kolme Vintage mekkoa Telliskiven Les Petites nimisestä kaupasta ja muutama ihana mekko oli silti pakko jättää henkareihin odottamaan seuraavaa vierailua. Lupaan asukuvia myöhemmin, instagramissa nähtävissä jo yksi. Mielettömän ihania vaatteita, asusteita ja esineitä oli pullollaan koko Telliskiven keskus ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka! Plussaa myös se, että kaikki kaupat ovat lähekkäin toisiaan saman käytävän varrella. Taidetta, luomukosmetiikkaa, käsitöitä ja vaatekauppoja. Vierestä löytää myös kaksi hyvää ravintolaa Baar Bistro Kukeke sekä F-hoone.

kuvat yllä; Vintage Chic, kuvat alla; Homeart  (Telliskivi 60 A)

Telliskiven kauppakeskuskierroksen jälkeen pääsimme osallistumaan vielä ravintola Merineitsin Kabaree -esitykseen (Life is a Cabaret.) Vintage mekko ostosten jälkeen tämä tuli kuin tilauksesta, sillä esityksessä sai nähdä myös paljon upeita vaatteita ja asusteita eri vuosikymmeniltä. Samaan aikaan herkutellen upean 3 ruokalajin illallisen. Esitys oli kokonaisuudessaan upea ja hieno katsaus Kabareen historiaan!

Kokemuksia myös käsityömessuilta Tallinnasta pääset lukemaan täältä, klik.

Jazzkaar- festareilta, klik. Designistä kiinnostuneelle, klik.

Kommentit (3)

Unna K
1/3 | 

Hei,
Hyvä tämä juttusarja Tallinnan käsityömessuilta, -kaupoista ja vintagemestoista, kiitos.

Mista liikkeestä on tuo eka kuva? Mulla on useampi kuvassa näkyvä oranssi virolainen purkki (osa tekstistä viroksi, osa venäjäksi), mutta ostaisin niitä mieluusti lisää :)

Huvikumpu blogi
2/3 | 

Heippa! Kiva jos jutut ovat tulleet tarpeeseen :) Tuo purkkikuva on Telliskiven kirpputorilta! :)

Nuppuhome
3/3 | 

Kiitos katsauksesta. Tuo Homeart on mun ehdoton lemppari Tallinnassa. Se oli ennen Rotermannin keskuksessa kätevän lähellä satamaa. Eipä nytkään kaukana ole. Nyt kun Granit rantautui Helsinkiin, ovat ne vähän niinkuin kilpailijoita. Taitaa Tallinnassa olla kuitenkin vähän halvempaa, vaiko?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Upeita esityksiä ja jazzmusiikin pauloissa

Pääsimme Tallinnan matkalla myös vierailemaan jo vuodesta 1990 lähtien järjestettäville Jazzkaar-festareille. Kalamajan luovan alueen keskuksessa järjestettävät festarit olivat todella upea ja hieno kokemus. Kymmenpäiväinen Jazzkaar- festivaali on konserttien määrältään Viron suurin ja esiintyjäkaartiin on todella panostettu. Meidän Jazzelämyksen aloitti Ibraham Maalouf ihan mielettömällä konsertillaan ja taidokkaalla trumpetinsoitollaan. Kappale (Will Soon Be a Woman), jonka Ibraham oli säveltänyt omalle tyttärelleen meni suoraan ihon alle. Myös yleisö otettiin konserttiin mukaan ja tämä oli jotain, jonka voi kokea vain menemällä paikanpäälle.

Pienellä budjetilla järjestettävillä festareilla oli panostettu huolella tarjottaviin, tiloihin ja liikkumaan pääsi vaivattomasti. Festareilla oli myös todella alhainen hintataso, varsinkin PoriJazzeihin tottuneelle.. Toivottavasti päästään myös ensi vuonna osallistumaan festareille, musiikki iski suoraan sydämeen!

Samaan iltaan mahtui monta upeaa esitystä ja ihon alle hiipi musiikillaan myös Larkin Poe. Sisarukset Rebecca ja Megan täräyttivät yhden elämäni upeimmista keikoista. Sisarukset onnistuivat luomaan ihmeellisen harmonian koko konserttiin ja toistensa välille. Instrumentit, lauluäänet ja eleet sopivat niin täydellisesti yhteen, että se loi ihan uudenlaisen tunnelman konserttiin.

Näihin tunnelmiin palataan varmasti vielä uudestaan ja tälläkin hetkellä kotona soi nuo ylläolevat biisit! Te onnelliset Tallinnassa tällä hetkellä matkaavat, suosittelen osallistumaan festareille! Esiintyjälistan pääsee katsomaan täältä, klik.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram