
Kesällä tulee tehtyä herkullista limonadia itse ja tämä on juoma, josta meillä lapsetkin tykkää. Sitruuna, inkivääri ja mintunlehdet tekevät juomasta raikkaan. Limonadi kuuluu tarjoilla jääkylmänä ja sydämen muotoiset vesimelonijääpalat tuovat hyvän maun juomaan. Tässäpä herkullinen resepti vaikkapa juhannusjuomaksi.
Sitruunainen limonadi
- 2 l vettä
- puolikas sitruuna
- muutama mintunlehti
- muutama sitruunanmelissanlehti
- 50 g inkivääriä viipaleina
- 2 dl sokeria
Laimennukseen: 1 l vissyä
Kiehauta vesi, inkivääriviipaleet, sitruunanviipaleet, sitruunamelissan ja mintunlehdet kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes sokeri liukenee veteen. Ota kattila liedeltä ja anna hautua n.20 minuuttia. Siivilöi juoma ja anna sen jäähtyä. Paina pienellä muotilla vesimelonista sydämiä ja jäädytä ne pakastimessa. Laimenna valmis limonadi halutessasi vissyllä ja tarjoa vesimelonijääpalojen ja limettiviipaleiden kanssa.
Katso ohje raikkaaseen raparperi-mansikkasorbettiin täältä.
Testiin molemmat!
Ja ennenkuin heitän sitruunat ja inkiväärit kattilaan, niin ne molemmat tulee vissiin kuoria...? =D
Oma blogini: Lapsiperheen arkirealismia / Facebook
Hei mahtavaa, toivottavasti onnistuu! <3 Kyllä vain, kuoria kannattaa ainakin ulkomaiset sitruunat ja toki inkivääri! :)
Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto
Aivan mahtava juoma! Raikas ja maukas. Kattilasta tuli superihanat aromit! Viime juhannuksena tehtiin eka kerran ja nyt limsasta tuli jo perinne:) Ehkä pitää tehdä uusi satsi kun eilen illalla tehdystä on enää vähän jäljellä. Ja todellakin meilläkin lapset tykkäsi:)