Kesällä tulee tehtyä herkullista limonadia itse ja tämä on juoma, josta meillä lapsetkin tykkää. Sitruuna, inkivääri ja mintunlehdet tekevät juomasta raikkaan. Limonadi kuuluu tarjoilla jääkylmänä ja sydämen muotoiset vesimelonijääpalat tuovat hyvän maun juomaan. Tässäpä herkullinen resepti vaikkapa juhannusjuomaksi.

Sitruunainen limonadi

  • 2 l vettä
  • puolikas sitruuna
  • muutama mintunlehti
  • muutama sitruunanmelissanlehti
  • 50 g inkivääriä viipaleina
  • 2 dl sokeria

Laimennukseen: 1 l vissyä

Kiehauta vesi, inkivääriviipaleet, sitruunanviipaleet, sitruunamelissan ja mintunlehdet kattilassa. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes sokeri liukenee veteen. Ota kattila liedeltä ja anna hautua n.20 minuuttia. Siivilöi juoma ja anna sen jäähtyä. Paina pienellä muotilla vesimelonista sydämiä ja jäädytä ne pakastimessa. Laimenna valmis limonadi halutessasi vissyllä ja tarjoa vesimelonijääpalojen ja limettiviipaleiden kanssa. 

Katso ohje raikkaaseen raparperi-mansikkasorbettiin täältä. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram