Korkista valmistettu kangas on hauska materiaali. Sitä voi ommella pelkällä suoralla ompeleella, sillä napakat reunat eivät rispaannu. Kun törmäsin tähän kankaaseen Eurokankaasta, halusin päästä heti kokeilemaan mitä siitä voisi tehdä. Ompelin kankaasta pussukoita, laukun ja rusetteja. Korkkikankainen rusetti on trendikäs niin tytön hiuksissa kuin pojan kauluksessa.

(ohje myös KK 14/18)

Tee näin: Leikkaa korkkikankaasta 25 x 9 cm:n suorakulmio sekä rusetin keskiosaa varten 5 x 9 cm :n pala. Taita isompi suorakulmio kahtia oikeat puolet vastakkain. Ompele lyhyen sivun molemmat päät yhteen noin sentin matkalta, mutta jätä keskelle kääntöaukko. Taita työ niin, että äsken ommeltu sauma osoittaa keskelle ylös (kuva 1). Ompele pitkät sivut yhteen. Käännä työn saumat sisäänpäin (kuva 2). Ompele kääntöaukko kiinni käsin. Harsi lanka rusetin keskelle ja kiristä rusetti poimuille. Taita rusetin keskipala kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele pitkä sivu (kuva 3) ja käännä putkilo oikeinpäin kynän avulla. Taivuta kaistale rusetin ympäri niin, että sauma jää piiloon ja pujota sen pää toisen pään sisään. Kiinnitä kaistale muutamalla ompeleella niin, että sauma jää taakse piiloon (kuva 4). Kiinnitä rusetti pantaan, hiuslenkkiin tai pienellä hakaneulalla paidankaulukseen.

Katso ohje korkkikankaasta tehtyyn pussiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla