
Halloween lähestyy vauhdilla ja otettiin viikonloppuna varaslähtö syksyn odotetuimpaan juhlaan. Tämä valkosuklainen kurpitsa- juustokakku sopii täydellisesti juhliin. Koristeltiin valmis kakku sulatetusta suklaasta valmistetulla "hämähäkinseitillä."
Pohja (26 cm irtopohjavuoka)
- 200 g digestivekeksejä
- 100 g sulatettua voita
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 2 dl maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g valkosuklaata murskana
- 5 munaa
- 2 dl soseutettua myskikurpitsaa
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl kardemummaa
Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta. Ota täytettä varten noin 2 dl sosetta. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa juusto sähkövatkaimella ja lisää muut aineet. Murskaa valkosuklaa ja lisää muiden aineiden joukkoon. Kaada valmis seos pohjan päälle. Kypsennä 170-asteisesen uunin keskitasolla noin 70 min. Peitä kakku paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä ja pursota hämähäkinseitti kakun päälle sulatetulla tummalla suklaalla. Anna valmiin kakun tekeytyä kylmässä mielellään yön yli.
Katso ohje myös muihin Halloweenin-herkkuihin ja koristeisiin.