
Täällä on juhlittu keskimmäisen synttäreitä. Sankarin toiveesta tehtiin suklaakakku ja leivottiin Pokekakku ensimmäisen kerran ikinä. Kakun ideana on, että valmiiseen pohjaan tökitään reikiä ja sisälle valutetaan kinuskikastiketta sekä valkosuklaata. Kakkua tehdään varmasti vielä uudelleen- niin suuren suosion se sai.
SUKLAAPOKEKAKKU
Kakkupohja
- 250 g margariinia
- 2.5 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.8 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 dl kinuskikastiketta (tai kondensoitua maitoa 2dl)
- 100 g valkosuklaata
Kuorrutus
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Koristelu
- suklaa tai kinuskikastiketta
- valkosuklaalastuja
Voitele ja korppujauhota halk. 23–24 cm leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan reunat. Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Töki jäähtyneeseen kakkuun koloja melkein pohjaan asti puuhaarukan varrella. Kuumenna kinuskikastike tai kondensoitu maito ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle ja valuta koloihin. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kakku kinuski tai suklaakastikkeella ja rouhi juustohöylällä valkosuklaasta lastuja kakun pinnalle.
Katso myös ohje suklaamoussekakkuun ja salted caramel -piirakkaan.
Mmm... näyttääpä herkulliselta!