Soijavahakynttilöitä on tehty joka vuosi lisää ja muutamana vuonna myös lasten koulun myyjäisiin. Kynttilöitä tekee nopeasti 20-40 kpl ja ne ovat menneet yleensä hyvin myyjäisissä kaupaksi. Kynttilä on hyödyllinen ja kaunis. Soijavahakynttilän vahaa voi käyttää hieronnassa tai kuiviin käsiin. Kynttilän sulamispiste on matala, eikä vaha ole liian kuumaa, vaikka sitä kaataisi suoraan iholle (katso video). Lämmin öljy imeytyy ihoon, kosteuttaa pakkasesta kuivuneita käsiä ja antaa samalla hyvän tuoksun. Tuoksukynttilä on myös ihana joulutuliainen, joka ilahduttaa varmasti. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä ja maustaa haluamallaan eteerisellä öljyllä.
 

Kynttilän valmistustarvikkeet; Lahtisen vahavalimo

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin 10 kpl lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 1,5 dl (ikea), 1 kg soijavahaa, vahoitettua sydänlankaa, sekä haluamaasi kosmetiikkalaatuista eteeristä öljyä. Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Aseta vahoitettu sydänlanka pystyyn lasipurkkiin. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 10 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. Koristele lopuksi lasipurkit. Katso ohjevideo lopussa.

 
 
 

Katso ohje saippuoiden valmistamaiseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram