Raparperia on tullut tänä vuonna niin paljon, että kokeiltiin tehdä siitä raparperipiirakan lisäksi mm. sorbettia ja siirppia. Raparperisiirappi käy hyvin esimerkiksi jäätelön mausteena ja kesäisissä juomissa. Yhdistämällä raparperisiirapin, viccyn ja mintunlehdet saa  valmistettua ihanan raikkaan kesäjuoman. Raparperisiirappi on myös nopea & helppo valmistaa vain muutamasta raaka-aineesta. 

RAPARPERISIIRAPPI (ohje Soppa.fi)

AINEKSET

  • 2 kg raparperia
  • 6 dl vettä
  • 1 kpl Vanilijatanko
  • 500 g sokeria

Pilko raparperit kuorineen 1-2cm pätkiksi ja halkaise vaniljatanko. Lisää raparperit, vaniljatanko ja vesi kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Keitä noin keskilämmöllä 25-30 min. kunnes raparperit ovat pehmenneet mössöksi. Kaada mössö siivilän (tai harson jos haluat kirkkaamman lopputuloksen) läpi ja yritä saada kaikki mehu talteen.

Mittaa mehun määrä ja lisää sokeria 40g/dl (jos et omista vaakaa, se on n. 1/2dl/dl). Keitä mehua vielä miedolla lämmöllä n. 30 min kunnes mehu on saennut siirapiksi. Steriloi säilytyspurkit/-pullot sillä aikaa kun mehu kiehuu, jos aiot säilöä siirapin.

Katso myös resepti kuusenkerkkäsiirappiin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla