Meidän pihalla kasvaa valtava määrä luumuja. Mietittiin kovasti, mitä luumuista voisi tehdä, kunnes löysin tämän reseptin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Oli kokeiltava tehdä tätä herkkua itse ja onneksi tehtiin. Punaisista luumuista tuli kauniin vaaleanpunainen Luumu-curd, joka maistui ihan mielettömän hyvältä amerikkalaisten pannukakkujen päällä. Niin hyvältä, että pelkkää hilloa olisi voinut lusikoida vaikka koko kupposen. Vähän kirpsakka, mutta makea ja samettinen Luumu-curd oli tädellinen myös vuohenjuuston päällä. Suosittelen nappaamaan tämän ohjeen talteen ja ainakin meidän reseptikirjoihin tämä tuli jäädäkseen. 

Luumu-curd (4dl/45 min. Ohje, KK 16/19, s.55.)

  • 500 g keskikokoisia luumuja
  • 1 dl vettä 
  • 1 ½ dl sokeria
  • 100 g voita
  • 3 munaa

Laita pestyt luumut ja vesi kattilaan. Keitä 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes hedelmät pehmenevät. Paina seos siivilän läpi lasi- tai metallikulhoon. Lisää sokeri ja voi. Kuumenna muutama desi vettä kattilassa. Nosta kulho tiiviisti kattilan päälle. Sekoita, kunnes voi ja sokeri sulavat seokseen. Erottele yhden munan keltuainen. Lisää keltuainen soseeseen ja sekoita tasaiseksi. Vispaa joukkoon loput munat yksitellen. Pidä kulho vesihauteen päällä. Kypsennä yhä vatkaten, kunnes sose muuttuu kiisselimäiseksi. Paina metallilusikka luumusoseeseen. Jos sose tarttuu lusikan kuperalle puolelle eikä valu pois, seos on tarpeeksi paksu, Nosta kulho jäähtymään ja vispaa seosta vielä muutaman minuutin välein. Lusikoi jäähtynyt seos desinfioituihin lasipurkkeihin. Curd säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa. ´

Amerikkalaisisten pannukakkujen täytteeseen raastan yleensä omenan. Omena tekee pannukakuista ihanan kuohkeita. Alkuperäinen ohje on huippukokki Jamie Oliverilta, joten näissä ei voi epäonnistua. Meidän perheen pienimmäisen ilme oli ainakin näkemisen arvoinen, kun olkkarin pöydälle oli kasattu iso pino amerikkalaisia pannukakkuja iltapalaksi. Pientä arjen luksusta ja ei kuitenkaan ihan jokapäiväistä herkkua. 

Jamien pannukakut

Mittaa ainekset halutessasi mukilla, niin kuin Jamiekin ohjelmassaan tekee- tai oikeastaan letut leipoo lapset! 

  • 2 dl maitoa (tai mukillinen)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 raastettu omena tai päärynä

Kaada mukiin puolikarkeaa vehnäjauhoa ja teelusikallinen leivinjauhetta perään. Täytä muki maidolla ja kaada kulhoon. Lisää ripaus suolaa & sokeria. Lisää kulhoon yksi kananmuna ja sekoita. Lettuun saat makua raastamalla taikinaan esim. päärynän tai omenan. Lisää paistinpannulle nokare voita. Lisää taikina ja paista letut. Herkuttele esim. kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kanssa. 

Katso resepti omenavohveleihin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012