Kirjoitukset avainsanalla DIY

Somat sydämet ja enkelit askartelee puuhelmistä helposti. Perheen pienimmäinenkin osaa pujotella helmiä rautalankaan ja niistä voi aikuisen kanssa muotoilla sydämen tai tähden. Pienet koristeet voi laittaa lahjapakettia koristamaan tai kuuseen roikkumaan. Itsetehdyt koristeet viimeistelevät myös joulukattauksen. 

Enkelit

Maalaa enkelin hiukset ja pienin helmi kultaisella Inka-Gold vahalla tai akryylimaalilla. Piirrä silmät ja suu permanent-tussilla.  Pujota karhunlanka neulaan ja kiinnitä puuhelmet toisiinsa ylhäältä alaspäin. Kiinnitä alin helmi langalla kiinni ja pujota vielä keskimmäisen helmen läpi. Kiinintä lopuksi viimeinen helmi koristeeseen ja tee ripustuslenkki narusta. Liimaa kaksi valkoista höyhentä alimmaisen helmen sisään. 

Katso ohje olkihimmeliin ja paperitähtiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kranssien askartelu on koukuttavaa puuhaa. Varsinkin, kun askartelu on helppoa ja hauskaa. Askartelukaupasta ostettu puinen kirjontakehys on kaunis ja edullinen pohja kranssille. Puinen kehys saa jäädä näkyviin ja puuhelmet sopivat hyvin ripustuslenkkiin. Yhdestä kirjontakehyksestä saa tehtyä kaksi kranssia. Valmis koriste tuo kotiin ihanaa eukalyptuksen ja havujen tuoksusta. 

Eukalyptuskranssi

tarvitset: 

  • kirjontakehys (sinelli)
  • käpyjä
  • eukalyptuksen oksia
  • havun oksia
  • kanelitankoja
  • ohutta rautalankaa
  • puuhelmiä
  • hamppunarua

Irrota kirjontakehykset toisistaan. Leikkaa yksi eukapyptuksen oksa ja sido se varovasti kranssin pohjalta ylöspäin rautalankaa apuna käyttäen. Leikkaa toinen eukalyptuksen oksa ja sido se vastakkaiseen suuntaan rautalankaa apuna käyttäen. Kiinnitä yksi havun oksa kranssin sivuun. Kiinnitä kävyt rautalankaa apuna käyttäen kranssin pohjalle. Sido kanelitangot hamppunarulla yhteen nipuksi ja kiinnitä rautalangalla käpyjen viereen. Pujota ripustuslenkkiin kaksi puuhelmeä ja sido ne kiinni kirjontakehykseen. Tee ripustuslenkki. 

Katso ohje sammalpalloon ja havukranssiin,

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omatekoiset steariinilumitähdet läpäisevät kauniisti valoa ikkunassa ja koristavat somasti joulukuusen ja lahjapaketin. Steariinikäsittelyn ansiosta sievimmät paperilumihiutaleet säilyvät siistinä seuraavaan vuoteen. Jos raaskit, voit kovettaa koristeeksi myös vanhoja pitsiliinoja. 

(Ohje KK 23/2019)

Tee näin: Leikkaa kakkupaperista pitsikuvioisia tähtiä ja sydämiä tai leikkaa kopiopaperista perinteisiä paperilumihiutaleita. Pujota koristeisiin ripustusnarut. Sulata kynttilöistä valkoista steariinia tai soijavahaa kattilassa, jonka likaantuminen ei haittaa. Kasta paperikoristeet steariinissa ja ripusta narusta kuivumaan. Jos haluat kestävämmän koristeen, kasta se toisenkin kerran. Anna koristeiden kuivua rauhassa. 

Katso ohje paperitähtiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joulukalentereita ei ole koskaan liikaa ainakaan lasten mielestä. Tämän joulukalenterin tekee helposti paperipusseista, jotka ripustetaan naruilla oksaan roikkumaan. Pussin numerot ja materiaalit sain Sinellistä. Pusseihin mahtuu pieniä yllätyksiä ja viestejä. Pienin odottaa jo kovasti, että pääsisi avaamaan ensimmäisen pussin.

Katso myös ohje pupujen joulukalenteriin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012