Kirjoitukset avainsanalla DIY

Muistan lapsuudesta ystävännauhat ja korut, joita tehtiin solmeilemalla. Oma tyttäreni on innostunut Makramee -töistä ja pienten korujen valmistamisesta. Päästiin käsityömessuilla Marttojen pisteellä askartelemaan näitä suloisia rannekoruja. Tehtiin samalla tekniikalla muutamia erilaisia avainnauhoja ja käsikoru ystävänpäivän lahjoiksi. 

Alkuperäinen Reija Setälän ohje on löydetty Marttojen sivuilta täältä. Nahkanaru ja puuhelmet: Sinelli

Tarvitset: 
Nauhaa (ydinlangaksi ja solmuihin), esim. puuvilla- tai nahkanauhaa. Mitä ohuempi nauha, sen enemmän sitä tarvitaan, koska solmuja on tehtävä enemmän. Esimerkiksi 2-3 mm:n nahkanauhaa tarvitaan noin 1 metri. Helmiä (esim. puisia tai muovisia), joissa on reikä. Aikuisen koruun menee 5-6 helmeä.

Tee näin: 
Mittaa 1,5-2 kertaa ranteen ympäri ylettyvä nauha (ydinlanka) ja pujota siihen helmet. Tee päihin solmut, jotta helmet eivät karkaa.
Ydinlanka on hyvä teipata pöytään kiinni. Ensimmäinen helmi jätetään kiinni solmuun teipin yläpuolelle.
Ota riittävästi nauhaa makremeesolmuja varten. Aseta nauha ydinlangan alle siten, että molemmilla puolilla on yhtä paljon nauhaa. Solmut aloitetaan 3-4 cm päästä aloitushelmestä.

Ensimmäinen solmu: Jätä ydinlangan oikealle puolelle löyhä silmukka ja vie nauha ydinlangan yli vasemmalle. Ota vasemmalta lähtevä nauha ja vie se oikealta tulevan nauhan yli, sitten ydinlangan ali, ja tuo alakautta läpi aloituslenkistä. Kiristä solmu.

Toinen solmu:  Jätä ydinlangan vasemmalle puolelle löyhä silmukka ja vie nauha ydinlangan yli oikealle. Ota oikealta lähtevä nauha ja vie se vasemmalta tulevan yli, sitten ydinlangan ali, ja tuo alakautta läpi aloituslenkistä. Kiristä solmu.


Jatka solmujen tekemistä edellä kuvatulla tavalla. Joka toinen solmu alkaa oikealta, joka toinen vasemmalta. Jos aloitat solmut aina samalta puolelta, punos alkaa kiertää. Tee aloitushelmen jälkeen 6-8 solmua. Ydinlangalla odottavat helmet siirretään yksi kerrallaan solmujen väliin.

Solmi jokaisen helmen väliin 4-5 solmua. Tee toiseksi viimeisen helmen jälkeen yhtä monta solmua kuin aloitushelmen jälkeen. Jätä 3-4 cm ydinlankaa solmuitta. Viimeinen helmi jää ydinlangan päähän. Pujottele solmunauhan päät parsinneulalla solmujen väliin.

Lukko
Ota 10-15 cm nauhaa lukko varten. Ota rannekoru käteen ympyräksi, solmimattomat ydinlangan kohdat vierekkäin. Vie lukkonauha kahden ydinlangan alta.Tee 6-8 makrameesolmua ja päätä lukkonauhan päät pujottelemalla ne solmujen väliin. Ydinnauha liikkuu lukkosolmujen alla, kun vedät päissä olevista helmistä.

Katso muut ohjeet ystävänpäiväksi täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos lämpötila vain malttaa pysyä nollan alapuolella, kukkiva jäälyhty on pitkä ilo. Sen tekemiseen tarvitset kaksi ilmapalloa ja muutaman pienen leikkokukan. 

(Ohje KK 3/2020)

Tee näin: Täytä ilmapallo noin puolella litralla lämmintä vettä. Mitä kuumempaa vettä käytät, sitä kirkkaammaksi lyhty jäätyy. Solmi ilmapallo kiinni ja aseta se kahvikuppiin tai kulhoon. Anna pallon jäätyä pakkasyönä ulkona tai pidä sitä pakastimessa noin 10-12 tuntia, kunnes reunat ovat jäätyneet ja keskellä on vielä vettä. Jäätymistä kannattaa välillä tarkkailla. Puhkaise ilmapallo jään ympäriltä. Koputa pallon suulle reikä ja kaada vesi pois. Muotoile lyhdyn suu veitsellä siistiksi. Asettele pieniä leikkokukkia lyhdyn sisään. Puhalla toinen ilmapallo lyhdyn sisälle niin, että kukat puristuvat lyhdyn sisäpintaan kiinni. Anna jäätyä vielä muutama tunti ja puhkaise lopuksi ilmapallo. 

Katso myös ohje jääkranssiin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ystävänpäivä lähestyy ja minulta kysytään usein ystävänpäivän askarteluideoita. Päätin koota tähän muutaman suosituimman idean menneiltä vuosilta. Kaikki DIY -ideat voi toteuttaa helposti ja nopeasti vaikkapa lasten kanssa. 

Kylpypommit tekee helposti soodasta ja marketeista ostettavasta sitruunahaposta. Pienet jalkakylpypommit toimii aina, vaikka kotona ei olisikaan kylpyammetta. Ystävänpäivän vaaleanpunaisiin kylpypommeihin valittiin mausteeksi vadelma ja sitruunaruoho -tee. Katso ohje kylpypommeihin.

Itse tehty valokuvataulu. Vaneritausta antaa kuvalle oman, kauniin vivahteensa. Valokuvan painaminen vanerille on edullista ja helppoa varsinkin kuvansiirtopaperia käyttämällä.  Katso ohje kuvansiirtoon. 

Valokuvat ovat ihania muistoja, mutta niitä tulee katseltua liian harvoin. Askartele tärkeästä valokuvasta pieni jääkaappimagneetti tai avaimenperä. Katso ohjeet täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pidettiin pieni hemmotteluhetki viikonloppuna ja valmistettiin itse jalkakylpy. Ihanan kylpysuolan voi tehdä myös vaikkapa ystävälle lahjaksi. Itsetehdyn kylpysuolan tekeminen käy nopeasti. Eteerisiä öljyjä ja yrttejä voit sekoittaa suolaan oman mielesi mukaan. Kylpysuolan tekemisessä tärkeää on, että varmistat suolan olevan puhdasta luonnonsuolaa. Luontaistuotekaupoissa myytävä Epsom -suola sopii kylpysuolaan parhaiten. 

Tarvitset:

  • 4 dl merisuolaa tai epsom- suolaa
  • 3 rkl kookosöljyä
  • yksi ruokalusikallinen yrttiteen oksia esim. piparminttu tai kamomilla ja halutessasi n. 3 tippaa aromaattista laventeliöljyä

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään kulhossa. Kaada kannelliseen lasipurkkiin.

Katso helpot ohjeet ystävänpäivän askarteluihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram