Kirjoitukset avainsanalla DIY

Tämä projekti on kypsynyt pikkuhiljaa. Vanhemmiltani saatu vanhan mäntykaapin maalasin valkoiseksi jo muutama vuosi sitten. Lapset kaipasivat barbeille isompaa taloa, sillä huonekaluja ja tavaroita on kertynyt vuosien varrella. Osa huonekaluista on löytynyt kirpparilta, osa maileg-pupujen huonekaluja ja osa omia vanhoja. Lapset ihastuivat isoon taloon kovasti ja se on ollut leikeissä päivittäin. Tuota barbie -tavaraa ja vaatetta on kertynyt vuosien saatossa paljon ja kaapin kaksi alalaatikkoa toimii tavaroiden säilytykseen.

Haluttiin pitää barbietalon huoneet mahdollisimman valkoisina ja muunneltavina, eikä lähdetty tapetoimaan seiniä tai lattioita. Muutaman väliseinän tein paksummasta valkoisesta pahvista, jotta seiniä voi halutessaan myös siirtää. Matot leikattiin huopapaloista. Söpöt pattereilla toimivat pallovalot löysin Motonetista ja Lidlistä. Tämä projekti oli hauska toteuttaa ja kaapista tuli tosi kiva.

Katso ohje Fimo- massasta tehtäviin leikkiherkkuihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Anna linnuille lahja kauralyhteen sijasta. Suloinen sydämen muotoinen siemenkakku on helppo ja nopea tehdä. Muista, että jos aloitat lintujen talviruokinnan, sitä ei saa lopettaa kesken.

Siemenkakut syntyvät näin: Sulata 100 grammaa kookosrasvaa miedolla lämmöllä kattilassa. Hämmennä sulavaa massaa. Lisää joukkoon kolme desilitraa auringonkukansiemeniä, maapähkinöitä tai valmista siemensekoitusta. Isommat pähkinät ja simenet kannattaa rouhia veitsellä ennen massaan lisäämistä. Tee kakut sydämenmuotoisiin piparkakkumuotteihin, jotka olet vuorannut muovikelmulla. Voit myös käyttää silikonisia muotteja. Täytä muotit lusikoimalla kerros hieman jäähtynyttä massaa muotteihin. Reiän ripustusnarua varten saat asettamalla massan kesekelle kynän tai puutikun. Voit myös upottaa pelkän narun pehmeän massan sekaan ja se kiinnittyy massan jähmettyessä. Lusikoi silloin massa muotin puoliväliin, aseta naru kakun sisään ja täytä muotti massalla. Anna siemensekoituksen jähmettyä jääkaapissa tai viileässä seuraavaan päivään saakka.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen pitkään suunnitellut, että pyykkietikkaa olisi ihana kokeilla tehdä itse. Kaverin innostamana tartuttiin vihdoin tuumasta toimeen. Näiden tekeminen oli todella helppoa, edullista ja vaivatonta. Ei mikään vaikea "askartelu", mutta silti niin ihana lahja. Myös lasten myyjäisiin tehtiin samalla muutama pullo. Pyykkietikkaan voi lisätä haluamaansa eteeristä kosmetiikkalaatuista öljyä. Esimerkiksi Frantsilan eteerisiä öljyjä myy moni luontaistuotekauppa. Muut aineet löytyvätkin ruokakaupasta.

Pyykkietikka 0,5 l

  • 4 dl väkiviinaetikka
  • 1 dl vettä
  • 20 tippaa eteeristä öljyä (laventeli)

Ravista ennen käyttöä. Käytä pyykkierikkaa n. 0.5 dl/koneellinen

Pyykkietikan on todettu poistavan pesuainejäämät pyykistä ja pyykkikoneesta. Ensimmäinen koneellinen kannattaa pestä tyhjänä tai koneessa vain rättejä/mattoja. Pyykkietikka kirkastaa värejä, poistaa tahroja, vähentää sähköisyyttä. Pyykkietikka poistaa pyykeistä hajuja mm. savu, home ja rasva. Pyykkien kuivaessa etikan tuoksu haihtuu pyykeistä. Pyykkietikka on ekologinen ja edullisempi vaihtoehto huuhteluaineelle. Se on täysin antiseptinen.

Katso video pyykkietikan valmistukseen.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos ihanasta vinkistä! Mahtava myyjäisidea! Mistähän löytäisin noin kauniit lasipullot?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Soijavahakynttilöitä on tehty joka vuosi lisää ja muutamana vuonna myös lasten koulun myyjäisiin. Kynttilöitä tekee nopeasti 20-40 kpl ja ne ovat menneet yleensä hyvin myyjäisissä kaupaksi. Kynttilä on hyödyllinen ja kaunis. Soijavahakynttilän vahaa voi käyttää hieronnassa tai kuiviin käsiin. Kynttilän sulamispiste on matala, eikä vaha ole liian kuumaa, vaikka sitä kaataisi suoraan iholle (katso video). Lämmin öljy imeytyy ihoon, kosteuttaa pakkasesta kuivuneita käsiä ja antaa samalla hyvän tuoksun. Tuoksukynttilä on myös ihana joulutuliainen, joka ilahduttaa varmasti. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä ja maustaa haluamallaan eteerisellä öljyllä.
 

Kynttilän valmistustarvikkeet; Lahtisen vahavalimo

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin 10 kpl lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 1,5 dl (ikea), 1 kg soijavahaa, vahoitettua sydänlankaa, sekä haluamaasi kosmetiikkalaatuista eteeristä öljyä. Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Aseta vahoitettu sydänlanka pystyyn lasipurkkiin. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 10 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. Koristele lopuksi lasipurkit. Katso ohjevideo lopussa.

 
 
 

Katso ohje saippuoiden valmistamaiseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram