Kirjoitukset avainsanalla DIY

Vanha kunnon puuhapussi pitää tylsyyden loitolla. Kesäinen pihapelipussi kannattaa tehdä korkkikankaasta, sillä se kestää mukana retkillä ja sietää pientä vesisadettakin. 

Tee näin: Leikkaa korkkikankaasta noin 30 cm x 52 cm:n pala. Taita kangas kaksinkerroin ja kiinnitä reunat yhteen nuppineuloin pussin pohjasta ja toiselta sivulta. Taite on pussin toinen sivu. Jätä sivun yläreunasta 5 cm neulaamatta. Ompele sitten pohja ja pussin sivu suoralla ompeleella yläreunan 5 cm:ä lukuunottamatta. Taita ompelematta jääneet saumavarat nurjalle ja ompele taite siistiksi. Käännä pussin yläreunasta 2,5 cm leveä nauhakuja nurjalle puolelle. Ompele suora ommel noin 2 cm:n päähän reunasta. Käännä pussi oikein päin ja pujota nyöri kujaan hakaneulan avulla. Piirrä pussin päälle vedenkestävällä, valkoisella tussilla risti-nollaruudukko ja toiselle puolelle ympyrä, jota voit käyttää maalina kivien heittelyssä. Tee pelimerkit vähintään kymmenestä sileästä kivestä. Merkitse tussilla puolet kivistä, jotta joukkueet erottuvat toisistaan. 

Katso myös ohje hyönteishotelliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi kimalaiset, mehiläiset ja perhoset ovat tärkeitä puutarhan hyvinvoinnille. Ne pölyttävät kasveja, torjuvat tuholaisia ja ovat myös tärkeää ravintoa muille eläimille. Auta ötököitä kotiutumaan pihaasi ja rakenna niille oma hotelli. 

Tee näin: Kuvan valmis kehikko on askarteluliikkeestä, mutta talon muotoinen lokerikko on helppo naulata itsekin vanerista tai laudasta. Niittaa kehikon taustaksi metalliverkkoa, jotta täytteet pysyvät paikoillaan. Täytä kehikon lokerot esimerkiksi hakkeella, risuilla, heinällä, kävyillä tai rei´itetyillä puupaloilla, joiden lomaan hyönteiset voivat kotiutua. Pienet oksat kannattaa niputtaa yhteen rautalangalla. Kiinnitä tarvittaessa myös lokeron päälle pala metalliverkkoa, jotta hyönteisten petivaatteet eivät putoa. Askartele lopuksi hotellin kyltti. Voit käyttää puisia kirjainpalikoita tai kirjoittaa tekstin esimerkiksi jäätelötikkuun leimasimella tai tussilla. 

Katso ohje ruusumarmeladiin ja raparperisiirappiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Söpö lahja tai mökkivieminen on itse koristeltu pihaharja. Tee harjasta omasi kuvioimalla se mieleiselläsi paperiservetillä. 

Tee näin: Irrota varsi ja pyyhi harjan puuosa puhtaaksi kostealla liinalla. Valitse servetti ja irroita siitä varovasti kuvioimattomat taustakerrokset. Sivele harjan pintaan pensselillä ohut kerros decoupage-lakkaa tai itse tehtyä liimaseosta, jossa on yhtä paljon vettä ja Erikeeper -liimaa. Paina varovasti servetin ohut pintakerros lakatun alueen päälle. Paperi on helpointa tasoittaa samankokoisen tuorekelmun läpi. Kelmun ansiosta paperi pysyy helpommin ehjänä. Anna paperin kuivua rauhassa kiinni. Sivele sitten kuiva harja vielä kahteen kertaan decoupage-lakalla, jotta kuvio kestää kosteutta. 

Katso myös ohje pyykkietikkaan

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Äiti ja mummi ilahtuvat toukokuun toisena sunnuntaina tietysti lapsista, mutta myös pienestä, hyödyllisestä lahjasta. Tässä askartelussa yhdistyvät molemmat. Samalla helpolla tekniikalla voi tehdä lempivalokuvista avaimenperiä, rintanappeja tai magneetteja jääkaapin oveen. Kirkkaita muovisia pohjia saa askartelukaupoista, esimerkiksi Sinellistä. (Ohjeet myös KK 10/09)

Tee näin: Tulosta valokuva paperille. Irrota rintanapin, magneetin tai avaimenperän pohjan taustakappale ja piirrä sen ääriviivat valokuvan päälle. Leikkaa kuva viivojen mukaan ja paina se varovasti kehikon sisään kuvapuoli alaspäin. Paina lopuksi taustakappale paikalleen. Liimaa vielä magneetit taustoihin pikaliimalla ja anna kuivua.

Katso myös ohje kutistemuovista tehtyyn avaimenperään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012