Kirjoitukset avainsanalla DIY

Esimerkiksi kimalaiset, mehiläiset ja perhoset ovat tärkeitä puutarhan hyvinvoinnille. Ne pölyttävät kasveja, torjuvat tuholaisia ja ovat myös tärkeää ravintoa muille eläimille. Auta ötököitä kotiutumaan pihaasi ja rakenna niille oma hotelli. 

Tee näin: Kuvan valmis kehikko on askarteluliikkeestä, mutta talon muotoinen lokerikko on helppo naulata itsekin vanerista tai laudasta. Niittaa kehikon taustaksi metalliverkkoa, jotta täytteet pysyvät paikoillaan. Täytä kehikon lokerot esimerkiksi hakkeella, risuilla, heinällä, kävyillä tai rei´itetyillä puupaloilla, joiden lomaan hyönteiset voivat kotiutua. Pienet oksat kannattaa niputtaa yhteen rautalangalla. Kiinnitä tarvittaessa myös lokeron päälle pala metalliverkkoa, jotta hyönteisten petivaatteet eivät putoa. Askartele lopuksi hotellin kyltti. Voit käyttää puisia kirjainpalikoita tai kirjoittaa tekstin esimerkiksi jäätelötikkuun leimasimella tai tussilla. 

Katso ohje ruusumarmeladiin ja raparperisiirappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Söpö lahja tai mökkivieminen on itse koristeltu pihaharja. Tee harjasta omasi kuvioimalla se mieleiselläsi paperiservetillä. 

Tee näin: Irrota varsi ja pyyhi harjan puuosa puhtaaksi kostealla liinalla. Valitse servetti ja irroita siitä varovasti kuvioimattomat taustakerrokset. Sivele harjan pintaan pensselillä ohut kerros decoupage-lakkaa tai itse tehtyä liimaseosta, jossa on yhtä paljon vettä ja Erikeeper -liimaa. Paina varovasti servetin ohut pintakerros lakatun alueen päälle. Paperi on helpointa tasoittaa samankokoisen tuorekelmun läpi. Kelmun ansiosta paperi pysyy helpommin ehjänä. Anna paperin kuivua rauhassa kiinni. Sivele sitten kuiva harja vielä kahteen kertaan decoupage-lakalla, jotta kuvio kestää kosteutta. 

Katso myös ohje pyykkietikkaan

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Äiti ja mummi ilahtuvat toukokuun toisena sunnuntaina tietysti lapsista, mutta myös pienestä, hyödyllisestä lahjasta. Tässä askartelussa yhdistyvät molemmat. Samalla helpolla tekniikalla voi tehdä lempivalokuvista avaimenperiä, rintanappeja tai magneetteja jääkaapin oveen. Kirkkaita muovisia pohjia saa askartelukaupoista, esimerkiksi Sinellistä. (Ohjeet myös KK 10/09)

Tee näin: Tulosta valokuva paperille. Irrota rintanapin, magneetin tai avaimenperän pohjan taustakappale ja piirrä sen ääriviivat valokuvan päälle. Leikkaa kuva viivojen mukaan ja paina se varovasti kehikon sisään kuvapuoli alaspäin. Paina lopuksi taustakappale paikalleen. Liimaa vielä magneetit taustoihin pikaliimalla ja anna kuivua.

Katso myös ohje kutistemuovista tehtyyn avaimenperään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lasten kanssa tehty suloinen paperimassasydän on ihana lahja, varsinkin kun sen sisällä piilee yllätys. Kun sydämen upottaa multaan, siitä kasvaa kauniita kukkasia. Meidän paperimassasydämistä kasvaa kesäharsoa ja toisista auringonkukkia. Kun massassa on ainoastaan paperia ja vettä, niin se hajoaa luonnollisesti multaan ja antaa lisäravinteita kasvuun. Ihana lahjaidea vaikkapa äitienpäiväksi. 

Paperimassasydämet

Silppua sanomalehtipaperia suikaleiksi ja upota veteen. Lisäämällä väripaperilla saat haluamasi värisävyn. Liota vedessä yön yli. Anna veden nousta yli paperisilpun. Ylimääräisen veden saa puristettua tekovaiheessa pois. Sekoita sauvasekoittimella sanomalehdet massaksi. Lisää halutessasi massaan väriä antamaan esim. muutama puolukka, vadelma tai mustikka. Laita massa pienempään astiaan ja purista hieman ylimääräistä vettä pois. 

Aseta pöydälle suojamuovi ja sen päälle vettä imevä kangas, esim. sideharsokangas tai kuitukangas. Aseta kankaan päälle piparkakkumuotti ja ripottele sen sisään kukan siemeniä. Meidän sydämiin laitettiin kesäharson ja auringonkukan siemeniä. Täytä muotti paperimassalla ja puristele ylimääräinen vesi pois rätillä. Poista muotti varovasti ja anna kuivua. Jotta siemenet eivät lähde itämään, nopea kuivatus on tärkeä. Kuivatusta voi nopeuttaa saunanlauteilla tai hiustenkuivaajalla.  

Katso myös ohje auringonkukan taimen kasvatukseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012