Tänä vuonna laskiaispulla täytettiin dumle-vaahdolla ja vadelmahillolla. Toffee ja vadelma sopivat hyvin yhteen ja makean ystäville pulla on täydellinen. Itse laskiaispulla tehdään joka vuosi samalla reseptillä ja muutaman pullan täytin myös perinteiseen tapaan tavallisella kermavaahdolla. Murustelin kermavaahdonkin joukkoon hieman dumle-murua. 

Huvikummun pullataikina (n 15 kpl) 

  • 100 g voita
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5-7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

  • 1 muna
  • 1 rkl vettä

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se n.15 osaan. Pyörittele pullat ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi ja voitele pullat ennen paistamista. Paista uunin alatasossa 230 asteessa 10-12 minuuttia. Jäähdytä pullat ennen täyttämistä.

Dumle-vaahto

Dumle-vaahdon alkuperäinen resepti löytyi fazerin-sivuilta. Tähän nopeasti valmistettavaan mousseen tarvitsee ainoastaan kuohukermaa ja dumle-karkkeja. Seos kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja vatkata kuohkeaksi juuri ennen pursotusta. Kuohukerma tekee koostumuksesta oikeanlaisen.

  • 1 pss / 220g Dumleja
  • 3 dl kuohukerma

Lämmitä kattilassa miedolla lämmöllä kerma ja Dumlet, kunnes toffee on täysin sulanut. Seos ei saa kiehua. Anna Dumle-kastikkeen jäähtyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli. Vaahdota kylmä kastike sähkövatkainta apuna käyttäen. Leikkaa pullista kannet irti viistosti niin, että sisälle jää sopiva kolo täyttöä varten. Täytä kolo hillolla tai mantelimassalla ja pursota vaahto päälle. Laita kansi päälle ja siivilöi tomusokeriseosta pullien päälle. Voit myös koristella pullat dumle -muruilla.

Katso resepti Omar -laskiaispulliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012