Tytär ehdotti tänään, että leivottaisiin Runebergin torttuja juhlapäivän kunniaksi. Päätettiin tarttua tuumasta toimeen. Onneksi kaapista löytyi sopivat aineet ja herkku valmistui yllättävän nopeasti ja vaivattomasti. Mantelilastut korvattiin piparkakkumuruilla ja manteliuute kardemummalla. Muffinivuokien tilalla käytettiin mummon vanhoja kahvikuppeja, joista herkut sai helposti lusikoitua. Aika boheemin näköisiä näistä tuli, mutta sitäkin maukkaampia. Sopivasti Huvikummun tyyliin sopivia. Tämä ohje tallennetaan varmasti tulevillekin vuosille, sillä näistä valmistui ehdottomasti maukkaimmat Runebergin tortut.

Alkuperäisen ohjeen löysin myllynparas -sivustolta.

Runebergin torttu muotteihin (n. 10-15 kpl)

  • 200g voita
  • 2dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2dl karkea vehnäjauhoja
  • 2dl korppujauhoja
  • 2dl mantelilastuja tai piparimuruja
  • 2tl kardemummaa
  • ½tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä
  • 2dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa
  • 1tl soodaa

Täytteeksi:

  • n.2dl paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutukseen:

  • n.1dl vettä
  • 1rkl sokeria
  • 1tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa omenamehua

Päälle:

  • paistonkestävää vadelmahilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vaahdon joukkoon. Jos kotoa/kaupasta ei löydy manteliuutetta tai et pidä sen melko voimakkaasta mausta, voit käyttää torttujen mausteena hyvin myös mantelilikööriä tai kardemummaa. Sekoita kerma ja sooda keskenään ja kaada taikinan joukkoon.

Voitele ja korppujauhota runebergintortuille tarkoitetut vuoat. Halutessasi voit käyttää myös muffinivuokia ilman voitelua. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina vuokiin ja paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen. Kostuta kypsät runebergintortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa, jos hillo on paiston aikana valunut tortun sisälle. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Katso ohje porkkanakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012