
Laskiaispullia on tehtävä aina joka vuosi. Meidän mielestä laskiaispullat pitää täyttää hillolla ja kermalla. Pienenä lisänä tehtiin tänä vuonna pullien sisään kinuskikreemi ja koristeltiin ne Omar -perhosilla. Ihanat pullat tekivät hyvin kauppansa ja näitä tehdään varmasti vielä uudelleen.
Pullataikina (n 20kpl)
- 100 g voita
- 3 1/2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- n. 5-7 dl vehnäjauhoja
Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin.
Kinuskimousse
Pehmeä kinuskimousse sopii erinomaisesti laskiaispulliin kerman ja hillon kanssa. Tähän nopeasti valmistettavaan mousseen tarvitsee ainoastaan kuohukermaa ja fariinisokeria. Kinuskiseos kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja vatkata kuohkeaksi juuri ennen pursotusta. Käytä ehdottomasti kuohukermaa, jotta koostumuksesta tulee oikeanlainen.
- 2,5dl kuohukermaa
- 2dl fariinisokeria
Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kunnes seos kiehuu. Anna jäähtyä mielellään yön yli, kunnes seos on varmasti jäähtynyt. Vatkaa valmis seos sähkövatkaimella kreemiksi. Sekoita kinuskimousse 2 dl vispatun kuohukerman kanssa ja pursota pullien sisään hillon lisäksi. Koristele pullat tomusokerilla ja Omar -perhosilla.
Omar -perhoset
Kuori karamellit ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä karkkeja noin 10 sekunttia. Kauli pehmentynyt massa ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja paina perhosleikkurilla kuvio. Käännä siivet ylöspäin ja anna perhosten jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Näiden tekemisessä apuna käytin Heirolin perhosleikkuria.
Katso myös ohje Omar -juustokakkuun.