Hiihtolomalla vierailtiin Ruotsissa veljeni luona. Jokaisella reissulla on vierailtu lasten kanssa jossain mukavassa paikassa. Tällä kertaa suuntasimme Hagaparken-puistoon, perhostaloon ja merimaailmaan. Olin aikaisemmin käynyt trooppisessa perhostalossa ilman lapsia, mutta vuonna 2013 perhostalon yhteyteen rakennettu merimaailma houkutteli vierailemaan siellä uudelleen. Meidän lapset olivat myös juuri sopivan ikäisiä tänne. Puolitoistavuotias pääsi juoksemaan vapaasti perhosten ja akvaarioiden seassa, mutta myös 7 ja 8- vuotiaille riitti paikassa paljon nähtävää. Perhostalo ja merimaailma ovat yhteydessä toisiinsa ja sisään merimaailmaan pääsee samalla lipulla.

Hagaparken on keskustan ulkopuolella oleva iso puistoalue, mutta silti hyvien kulkuyhteyksien päässä. Puistossa järjestetään kesällä tapahtumia ja kesällä puistossa on mukava kävellä, katsella kauniita rakennuksia ja luontoa. Kruunuprinsessa Victoria asuu Haga Slott -palatsissa yhdessä perheensä kanssa.

Luvattiin lapsille vitsillä, että Ruotsissa kukkii jo kukat, siellä on palmuja ja pelkällä mekolla voi kulkea. Kaikki nämä kävivät toteen, vaikka en itsekään uskonut näin tapahtuvan. Nähtiin kukkasia, päästiin palmujen alle ja todellakin tuolla paikassa pärjäsi pelkällä mekolla. Kevät oli jo paljon pidemmällä Ruotsissa, varsinkin perhosmaassa. Perhosmaahan mennessä villavaatteita ei kannata pukea lapsille päälle, sillä todellakin pelkällä mekolla olisi tuolla pärjännyt.

Perhosmaassa on vähintään 700 erilaista perhosta, papukaijoja ja muita eläimiä. Polun varrella on pieniä puroja, kala-altaita ja trooppinen metsä kukkasineen. Meidän pienin oli aivan ihmeissään isoista perhosista ja juoksi iloisena niiden perässä. Myös mateliat ja kilpikonnat herättivät ihastusta lapsissa. Perhosten elämää pääsi seuraamaan toukkavaiheesta perhoseksi suuressa kasvatusalustassa.

Haga -ocean merimaailmaan pääsi kulkenaan perhosmaan läpi. Oli hauska astua trooppisesta perhosmaailmasta toisenlaiseen. Haga -ocean haiakvaario on pohjoismaiden suurin. Oli vaikuttavaa seistä ison haiakvaarion alla ja edessä, kun hai ui suoraan kohti. Merimaailmassa on nähtävillä myös paljon muuta merenalaista elämää. Koko paikassa vietimme toista tuntia.

Perhosmaan ja merimaailman jälkeen mehujäätelö ja jäätelö maistui lapsille paikan kahvilassa. Täältä saa halutessaan myös lounasta ja muuta pientä purtavaa. Jos suuntaina on Ruotsi lasten kanssa, lue myös meidän kokemus Skansenilta ja Junibackenilta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla