
Omenaa on riittänyt tänä vuonna. Omenasta on tehty maisemakahvilan piirakkaa, omenajuustokakkua, sharlotkaa ja hilloa. Viikonloppuna leivottiin vielä omenavohveleita. Omena teki vohveleista ihanan kuohkeita. Ripaus kardemummaa ja kanelia sopi omenavohveleihin täydellisesti- tällä reseptillä ei voi epäonnistua. Koska meillä leivotaan niin usein vohveleita, olen hankkinut tuplavohveliraudan. Raudalla paistaa nopeasti vohvelit isommallekin porukalle.
Omenavohvelit
5 dl vehnäjauho
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 raastettua omenaa
1/2 dl sulatettua voita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja raastetut omenat. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa.
Omenahillo
Tulosta KK:n sivuilta hauskat etiketit. Näitä kauniita etikettejähän voi käyttää myös muihin askarteluihin tai vaikkapa lahjojen koristeluun.
omenahillo
1 kg omenoita
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
(halutessasi) 1 tl inkivääriraastetta
Kiehuta vesi ja sokeri, sekä paloittele pestyt omenat (meidän omput soseutui hyvin kuorineen). Laita mausteet kiehuvaan veteen, sekä omenanlohkot. Keitä kunnes seos soseutuu. Survo sauvasekoittimella sileäksi ja purkita desinfioituihin purkkeihin.