Kirjoitukset avainsanalla Loma

Terveiset mökiltä. Kesäloman tunnelmaan on päästy toden teolla ja Lidlistä löytyi reissulle mukaan edullinen jättisaippuakuplavehje ja valmis sekoitus kuplien tekoon. Saippuakuplavehkeen ja seoksen kestäviin saippuakupliin voi tehdä toki myös itse- katso lisää täältä. Nämä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kuinka kivaa voi jättikuplien tekeminen olla. 

Kesäloman riemua jokaiselle. Katso ohje myös kivien maalaukseen

Kommentit (1)

Eepu

Jättikuplat ovat huippuja! Meillä samaa Lidlin ainetta odottamassa, mikäli purkki oli nallekuvioinen? Oletko pessyt vaatteet kuplien teon jälkeen? Meillä jätti viimekesänä Prisman vastaava kupla-aine valtavat tahrat vaatteisiin, jotka näkyivät vasta pesun jälkeen. Kiinnostaisi tietää onko Lidlin versio yhtä sotkevaa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lasten kesäloma alkoi perjantaina ja täällä on päästy loman tunnelmiin! Ihanaa, kun saadaan viettää hetki aikaa yhdessä lasten kanssa ennen vauvan syntymää lomaillen ja sitten vauvan kanssa ennen koulujen alkua. 

Noiden edellisen postauksen banaanijäätelöiden lisäksi tehtiin suolapähkinäkinuski -jäätelöä ihan vaan jo loman kunniaksi. Överihyvästä jäätelöstä saa vieläkin parempaa tekemällä itse vanhanajan jäätelötötteröt, mutta tällä kertaa tyydyttiin kaupan valmiisiin. 

Tässä jäätelössä yhdistyy herkullinen suklaa, kinuski, makea ja suolainen.  Jäätelö tehdään nopeasti kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ilman jäätelökonetta. Makuna jäätelössä on käytetty mm. suklaarouhetta, kinuskikastiketta ja sormisuolaa.  Katso tarkka resepti suolakinuski-suklaajäätelöön täältä

Omenapuun kukat ovat varma merkki kesästä, jota on odotettu jo pitkään. Katso myös resepti omar -jäätelöön,  minttusuklaa -jäätelöön ja mansikkajäätelöön. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Piipahdettiin viikonloppuna Kiviniityn Kotieläinpuistossa. Suosittelen Kiviniityn Kotieläinpuistoa kesäretkikohteena kaikille eläinrakkaille. Suomalaisten maatilan kotieläinten lisäksi puistosta löytyy erikoisempia eläimiä, kuten strutseja, poroja, jakkihärkä ja guanako. Kiviniityn Kotieläinpuiston mm. guanakot ovat ainoat yksilöt Suomessa. (kuva alla) 

Alueella on myös jännittävä noidanmökki, autorata, ponitalutusta, peräkärryajelu, pomppulinnoja, keinut ja grillikatokset. Lapset ovat aina haltioissaan ja näkemistä riittää kyllä koko päiväksi pienten ja vanhempienkin lasten kanssa. Eläimiä rapsutellessa ja ihastellessa meni aikaa- kuorsaava villisika herätti suuret naurunrymäkät ja hilpeyden.

Useita eläimiä saa syöttää ja silitellä. Kaikista suurinta huvia olikin, kun strutsi nappasi nopeaa kädestä apilanlehden ja pehmoinen lammas nautti selvästi rapsutuksesta. 

Alueella on myös kahvila ja grillikatoksilta löytyy vesipisteineet. Suosittelenkin pakkaamaan puistoon mukaan omat eväät, sillä jostain syystä aina retkellä eväät maistuu paremmalta. Jopa räiskälepannu ja mikro löytyy jokaisesta grillikatoksesta. 

Kiviniityn Kotieläinpuisto on avoinna vielä elokuun loppuun viikonloppuna klo 10-18, katso lisää tietoa täältä. Ensi vuonna taas nähdään! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Päästiin viikonloppuna piipahtamaan Visit Tallinnan kutsumana meripäivillä. En tiennyt mitä odottaa, sillä kumpikaan meistä ei ollut tapahtumaan ikinä ennen osallistunut. 

Yllätyin, sillä tapahtumia alueella oli paljon. Lähdettiin heti lauantai aamuna liikkeelle ja koluttiin koko päivä purjehtien, konsertteja kuunnellen, viikinki aiheisiin työpajoihin osallistuen ja herkutellen. Lapset oli otettu tapahtumassa hyvin huomioon ja koko perheelle riitti nähtävää. Satamien välillä kulki venetaksi, jolla pääsi liikkumaan helposti muutaman euron hintaan. 

Alueella oli mahdollista kokeilla myös 15min helikopteri kyytiä ja pakkohan se oli päästä kokemaan. Mahtava kokemus lennellä vanhan kaupungin yllä ja nähdä koko kaupunki ylhäältä korkeuksista. Summukas lentää joka lauantai noita kierroksia Tallinnan yllä, jos kiinnostuit katso lisää täältä.

Tytön mielestä parasta meripäivillä oli erilaiset askartelupisteet, joissa sai tehdä käsikoruja, kaulakoruja ja maalata kiviä. Me vanhemmat nautittiin meripäivien herkuista ja konsertteja kuunnellen. Oli mielenkiintoista päästä katsomaan Viikinkien asumuksia ja työvälineitä. Ehdottomasti kokemisien arvoinen koko perheen tapahtuma, jonne saa vierähtämään helposti päivän tai vaikka kaksikin.

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Saatiin yöpyä viikonloppu suloisessa Martha Guesthousessa, joka oli n. 2 km päässä Tallinnan keskustasta. Vanhaan puutaloon rakennettu vierasmaja tuntui kovin kotoistalta sisustuksineen ja sen suloisessa puutarhassa maistui kahvilan herkut. Instagramissa nähtävillä lisää kuvia tuosta suloisesta paikasta. 

Kommentit (2)

Minsku

Heippa

Näyttipä mukavalta tapahtumalta. En ole tiennytkään, että myös Tallinnassa on saman niminen tapahtuma, kuin Kotkassa. Jälkimmäinen vain valitettavasti monelle merkitsee pelkkää ryypiskelyä..

Varmasti kivaa, kun pääsette perheenä matkustelemaan tämän blogisi puitteissa ympäriinsä. Vai onko hintana se, että sitoutuu kehumaan "kaikkea"?

Yhtä kaikki, kiitos blogistasi. Olet uskomattoman kekseliäs ja taitava! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram