Kirjoitukset avainsanalla Loma

Hiihtolomalla vierailtiin Ruotsissa veljeni luona. Jokaisella reissulla on vierailtu lasten kanssa jossain mukavassa paikassa. Tällä kertaa suuntasimme Hagaparken-puistoon, perhostaloon ja merimaailmaan. Olin aikaisemmin käynyt trooppisessa perhostalossa ilman lapsia, mutta vuonna 2013 perhostalon yhteyteen rakennettu merimaailma houkutteli vierailemaan siellä uudelleen. Meidän lapset olivat myös juuri sopivan ikäisiä tänne. Puolitoistavuotias pääsi juoksemaan vapaasti perhosten ja akvaarioiden seassa, mutta myös 7 ja 8- vuotiaille riitti paikassa paljon nähtävää. Perhostalo ja merimaailma ovat yhteydessä toisiinsa ja sisään merimaailmaan pääsee samalla lipulla.

Hagaparken on keskustan ulkopuolella oleva iso puistoalue, mutta silti hyvien kulkuyhteyksien päässä. Puistossa järjestetään kesällä tapahtumia ja kesällä puistossa on mukava kävellä, katsella kauniita rakennuksia ja luontoa. Kruunuprinsessa Victoria asuu Haga Slott -palatsissa yhdessä perheensä kanssa.

Luvattiin lapsille vitsillä, että Ruotsissa kukkii jo kukat, siellä on palmuja ja pelkällä mekolla voi kulkea. Kaikki nämä kävivät toteen, vaikka en itsekään uskonut näin tapahtuvan. Nähtiin kukkasia, päästiin palmujen alle ja todellakin tuolla paikassa pärjäsi pelkällä mekolla. Kevät oli jo paljon pidemmällä Ruotsissa, varsinkin perhosmaassa. Perhosmaahan mennessä villavaatteita ei kannata pukea lapsille päälle, sillä todellakin pelkällä mekolla olisi tuolla pärjännyt.

Perhosmaassa on vähintään 700 erilaista perhosta, papukaijoja ja muita eläimiä. Polun varrella on pieniä puroja, kala-altaita ja trooppinen metsä kukkasineen. Meidän pienin oli aivan ihmeissään isoista perhosista ja juoksi iloisena niiden perässä. Myös mateliat ja kilpikonnat herättivät ihastusta lapsissa. Perhosten elämää pääsi seuraamaan toukkavaiheesta perhoseksi suuressa kasvatusalustassa.

Haga -ocean merimaailmaan pääsi kulkenaan perhosmaan läpi. Oli hauska astua trooppisesta perhosmaailmasta toisenlaiseen. Haga -ocean haiakvaario on pohjoismaiden suurin. Oli vaikuttavaa seistä ison haiakvaarion alla ja edessä, kun hai ui suoraan kohti. Merimaailmassa on nähtävillä myös paljon muuta merenalaista elämää. Koko paikassa vietimme toista tuntia.

Perhosmaan ja merimaailman jälkeen mehujäätelö ja jäätelö maistui lapsille paikan kahvilassa. Täältä saa halutessaan myös lounasta ja muuta pientä purtavaa. Jos suuntaina on Ruotsi lasten kanssa, lue myös meidän kokemus Skansenilta ja Junibackenilta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutama on ihmetellyt instagramin puolella, että miten on mahdollista lähteä snorklaamaan yhden 1 v ja kahden vanhemman lapsen kanssa. Meillä lapset ovat tottuneita reissaamaan, mutta kyllä siinä piti muutama juttu ottaa huomioon, jotta reissu olisi mukava kaikille.

Lähdettiin Protaraksen rannalta isoimmalla laivalla 3 h reissulle. Laiva lähti klo 11 aamulla ja tunnin matkan jälkeen oli tarkoitus mennä snorklaamaan. Laiva oli sen verran isompi, että keinunta oli pientä ja laivaan oli helppo mennä rattaiden kanssa. Laivassa oli ilmastoitu pohjakerros, jonka pienistä lasipohjaikkunoista pystyi perheen pieninkin ihailemaan merenpohjaa. Reissu maksoi meidän koko perheeltä 25e ja sisälsi juomat sekä hedelmiä. Aika edullinen reissu meidän mielestä.

Laiva lähti Pernerasin satamasta ja kiersi kaunista rannikkoa. Matkalla käytiin kurkkaamassa autioituneeseen "kummituskaupunkiin" Famagustaan, jonne ei vieläkään kukaan pääse sisään. Rapistunut kaupunki ja romahtamaisillaan olevat talot upean hiekkarannan takana näyttivät aavemaisilta.

Matka jatkui ja käytiin katsomassa kauniit Cape Grecon luolat. Sen jälkeen oli snorklauksen aika. Laiva ajoi upealle siniselle laguunille. Snorkkeleita ja pelastusliivejä sai lainata laivalta. Pelastusliivit olivat tosi hyvä juttu näille pienimmille snorklaajille. Yksivuotias nukahti juuri ennen pysähtymistä päiväunille, joten päästiin koko perhe yhdessä snorklaamaan. Tätä oli odotettu.

Lapset innostuivat täysin uudesta maailmasta ja kaloista veden alla. Merivesi oli lämmintä ja ihanan kirkasta. Sanotaan, että Kyproksen merivesi kuuluu Euroopan puhtaimpiin. Kyproksen kerrotaan olevan Välimeren parhaita sukelluskohteita ja laivamatkalla pääsi kokeilemaan myös sukelluslaitteita oppaan avustuksella.

Ihanan reissun jälkeen oli pakko hommata lapsille omat snorkkelit. Joka rannalta löytyi upeita kallionkohtia ja vedenalaisia maailmoja, jotka veivät mennessään. Uskon, että tästä reissusta jäi ihana muisto jokaiselle.

Kommentit (1)

E
1/1 | 

Hei,
varmasti lapsille jää ihanat muistot. Kirkas merivesi on niin uskomattoman kaunista. En halua sanoa seuraavaa mitenkään arvostellen, vaan mietin paljon miten muut vanhemnat kokevat tämän maailmantilanteen. Olemme itsekin käyneet perheen kanssa ulkomailla, mutta en tiedä miten omatuntoni elää tulevaisuudessa asian kanssa. Olen itse aina, mutta enenemissä määrin viimeaikoina miettinyt tulevaisuutta, ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta meidän lasten tulevaisuuteen.

Olen pohtinut paljon sitä onko meillä oikeutta jatkaa elämäntyyliämme entisen kaltaisena? Mitä muutoksia pitäisi tehdä, mitä karsia ja miten? Miten perustella lapsille tietyt valinnat ja miksi me emme matkusta niin usein kuin esim.kaverit?
Kuitenkin haluan suojella lasten viatonta lapsuutta ja en halua siirtää lapsille vielä tässä vaiheessa koko maailmantuskaa. Isompi kyllä itse pohtii jo paljon ja "valheellista kuplassakaan" en toivo lasten elävän. Haluan pystyä vastaamaan tulevaisuudessa lapsille kysymykseen: "miksi te ette tehneet mitään?"
Toisaalta sydän vuotaa verta, kun olisi ihana näyttää lapsille maailmaa ja sen edelleen olemassaolevaa kauneutta. Olemme kuitenkin muutaman viime vuoden aikana ruvenneet suosimaan kotimaan matkoja ja panostamaan sitten läsnäoloon täällä. Tavallaan koko se elämäntyyli ulkomaanmatkoineen, uusine vaatteineen, tavaroineen jne. pitäisi kohtuullistaa tasolle, joka väistämättä tarkoittaa meille luopumista monista itsestäänselvinä pitämistämme asioista. Lastemme ollessa meidän ikäisiä on heidän elämä varmasti erilainen. Kaiken keskellä ilmasto raportti toi myös toivon näkökulmaa. Toivoa on <3

Tämä tälläinen sivuhyppy, mutta toivottavasti ei haitannut. Ihana reisdu teillä on varmasti ollut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lennettiin tänne Afroditen Saarelle Kyprokselle muutama päivä sitten. Aurinko, lämmin merivesi ja lyhyt lentoaika houkutteli reissuun. Löysin Airbnb:stä täydellisen meidän perheelle sopivan asunnon vuokralle Protaraksesta. Kolmen pienen lapsen kanssa matkustaessa meille on tärkeää, että asunnosta on lyhyt matka merelle ja kaupunkiin. Sillä vasemmanpuoleinen liikenne ei houkutellut vuokraamaan autoa. Iso terassi ja uima-allas olivat iso plussa, kun pienin nukkuu päiväunet sisällä.

Pidemmällä reissulla oma keittiö on meille tärkeä, sillä tykätään kokata reissussa paljon itse. Asunto osoittautui paremmaksi ja isommaksi, kuin edes osattiin ajatella. Protaras on rauhallinen ja pieni lomakohde lapsiperheelle. Upeat hiekkarannat ovat hyvässä kunnossa ja sopivia pientenkin lasten kanssa. Lokakuussa merivesi on vielä lämmintä, jopa 27 asteista. Aurinko on myös suosinut meitä lomalla ja lukemat ovat pyörineet 30 ympärillä.

Tämä loma on menty täysin lasten ehdoilla. Jo 1 km matka rantaan voi kestää ja matkalla on paljon nähtävää. Pysähdytään, jatketaan matkaa ja ihmetellään kaikkea ympärillä näkyvää yhdessä. Simpukoiden, pikkukivien keräily ja snorklailu on kuulunut lomaohjelmistoon. On ihana lomailla rauhassa pienessä paikassa, ilman painetta kiertää koko saaren nähtävyydet. Pienin 1v on nauttinut köllötellä lämpimässä meressä ja hiekalla.

Tässä meidän pikaiset kuulumiset. Huvikumpu -instagramissa voi seurata meidän reissua livenä. Kirjoittelen varmasti myös blogiin tarkemmin vielä snorklausreissusta lasten kanssa, vesipuistosta ja rannoista. Laittamalla sähköpostia voin kertoa lisää tästä Aibnb:asunnosta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin pidempi viikonloppu Ahvenanmaalla ja matkalla Getalle pysähdyttiin suloisessa merikorttelissa. Vanhat venevajat ja käsityöläiskortteli on niin upea, että eihän sen ohi voinut ajaa pysähtymättä. Kortteli sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustan tuntumassa itäsatamassa. Alueella on mm. museo ja käsityökauppoja. Alueella voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin käsityötaitoihin. Pelkästään jo veneiden ihailu ja alueella kävely oli pienen miehen mieleen.

Piipahdettiin nopeasti merikorttelissa nappaamassa muutama valokuva muistoksi. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän- merikorttelissa sijaitsevan Pub niskan täydelliset Pizzat olisivat varmasti maistuneet. Muistan elävästi vieläkin, kun pitkän pyöräilyretken jälkeen saatiin herkutella pizzat tuossa paikassa. Maarianhaminan maisemat ovat kauniit syksylläkin ja pieni idyllinen kaupunki kutsuu lomailemaan. Piipahdettiin samalla reissulla myös Merimuseossa- lisää kuvia voit katsella Huvikumpu -instagramista.

Kommentit (2)

Pyöräilevä mummo
2/2 | 

Mä olen myös useana kesänä pyöräillyt Ahvenanmaalla,ja väsyneinä pitkä matka Maarianhaminaan saavutti,ja pizzalle Niska-niska-paan tosi hyvää

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram