Kirjoitukset avainsanalla Loma

Lennettiin tänne Afroditen Saarelle Kyprokselle muutama päivä sitten. Aurinko, lämmin merivesi ja lyhyt lentoaika houkutteli reissuun. Löysin Airbnb:stä täydellisen meidän perheelle sopivan asunnon vuokralle Protaraksesta. Kolmen pienen lapsen kanssa matkustaessa meille on tärkeää, että asunnosta on lyhyt matka merelle ja kaupunkiin. Sillä vasemmanpuoleinen liikenne ei houkutellut vuokraamaan autoa. Iso terassi ja uima-allas olivat iso plussa, kun pienin nukkuu päiväunet sisällä.

Pidemmällä reissulla oma keittiö on meille tärkeä, sillä tykätään kokata reissussa paljon itse. Asunto osoittautui paremmaksi ja isommaksi, kuin edes osattiin ajatella. Protaras on rauhallinen ja pieni lomakohde lapsiperheelle. Upeat hiekkarannat ovat hyvässä kunnossa ja sopivia pientenkin lasten kanssa. Lokakuussa merivesi on vielä lämmintä, jopa 27 asteista. Aurinko on myös suosinut meitä lomalla ja lukemat ovat pyörineet 30 ympärillä.

Tämä loma on menty täysin lasten ehdoilla. Jo 1 km matka rantaan voi kestää ja matkalla on paljon nähtävää. Pysähdytään, jatketaan matkaa ja ihmetellään kaikkea ympärillä näkyvää yhdessä. Simpukoiden, pikkukivien keräily ja snorklailu on kuulunut lomaohjelmistoon. On ihana lomailla rauhassa pienessä paikassa, ilman painetta kiertää koko saaren nähtävyydet. Pienin 1v on nauttinut köllötellä lämpimässä meressä ja hiekalla.

Tässä meidän pikaiset kuulumiset. Huvikumpu -instagramissa voi seurata meidän reissua livenä. Kirjoittelen varmasti myös blogiin tarkemmin vielä snorklausreissusta lasten kanssa, vesipuistosta ja rannoista. Laittamalla sähköpostia voin kertoa lisää tästä Aibnb:asunnosta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin pidempi viikonloppu Ahvenanmaalla ja matkalla Getalle pysähdyttiin suloisessa merikorttelissa. Vanhat venevajat ja käsityöläiskortteli on niin upea, että eihän sen ohi voinut ajaa pysähtymättä. Kortteli sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustan tuntumassa itäsatamassa. Alueella on mm. museo ja käsityökauppoja. Alueella voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin käsityötaitoihin. Pelkästään jo veneiden ihailu ja alueella kävely oli pienen miehen mieleen.

Piipahdettiin nopeasti merikorttelissa nappaamassa muutama valokuva muistoksi. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän- merikorttelissa sijaitsevan Pub niskan täydelliset Pizzat olisivat varmasti maistuneet. Muistan elävästi vieläkin, kun pitkän pyöräilyretken jälkeen saatiin herkutella pizzat tuossa paikassa. Maarianhaminan maisemat ovat kauniit syksylläkin ja pieni idyllinen kaupunki kutsuu lomailemaan. Piipahdettiin samalla reissulla myös Merimuseossa- lisää kuvia voit katsella Huvikumpu -instagramista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänä kesänä tehtiin retki naapurimaahan ja vietettiin yksi päivä Skansenilla. Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maalaismaisemia kotieläimineen. Skansen on aivan erityinen paikka ihan keskustan liepeillä. Rakennukset Skanseniin on tuotu eri puolilta Ruotsia. Tänne kannattaa varata koko päivä aikaa varsinkin lasten kanssa, sillä tekemistä ja nähtävää riittää. Skansenille voi mennä piknikille omien eväiden kanssa, mutta täältä löytyy myös hyviä ruokapaikkoja. Esimerkiksi "markkinakadulta" voi ostaa vanhanaikaisia herkkuja ja mini-skansenin luona on muutama ravintola.

Alueen karttaa kannattaa hieman tutkailla etukäteen ja miettiä mitä haluaa päivän aikana tehdä. Ylös Skansenille on hauska mennä köysihissillä. Tarjolla on eläinpuistoja (pohjoismaiset eläimet eri puolella),  leikkipuistoja, erilaisia maalaismaisemia ja Mini-Skansen, jossa on pieneläimiä ja huvilaitteita. Alueella voi ratsastaa ponilla, leikkiä vanhanaikaisia leikkejä, tutustua eläimiin ja käydä tivolissa. Skansenakvaariossa pääsee tutustumaan mm. apinoihin lähietäisyydeltä. Meidän aika ja jaksaminen ei samalla reissulla riittänyt skansenakvaarioon, joka päätettiin jättää seuraavaan kertaan.

Puistossa elää useita eläimiä, jotka kuuluvat suojeluohjelmaan. Ne ovat osa maan historiaa ja osoittavat, kuinka tärkeitä eläimet olivat aiemmin. Skansenin eläinpuistossa voi nähdä pohjoismaisia villieläimiä, kuten hirvi, karhu, susi, ilves ja saukko. Meidän vierailun aikana saatiin kunnon katsastus Biisoneihin ja niiden historiaan. Oli mahtavaa nähdä läheltä suuri eläin, joka on aikoinaan vaeltanut vapaana pohjolassa. Lapset saivat kysellä Biisonien historiasta eläintenhoitajalta. Oli hienoa kuulla, kuinka sukupuuton partaalta laji on pelastettu ja skansen on ollut omalta osaltaan auttamassa projektissa.

Mini-Skansenissa elävät eläimet pääsevät sekä sisä- että ulkotiloihin. Lapset voivat tutustua muun muassa afrikkalaisiin kääpiövuohiin, minipossuihin, kaneihin, öölantilaisiin kääpiökanoihin, sinisiin ruotsinankkoihin, marsuihin, kissoihin sekä jyrsijöihin, kuten isorottiin, kääpiöhiiriin, rupikonniin, sammakoihin, käärmeisiin, ahveniin ja akvaariokaloihin. Lintuhuoneessa on viiksilurikkeja, ja ulkoalueella tepastelee riikinkukkoja ja kanoja.

Alueella saa kunnon katsauksen toisiin aikoihin. Meidän 8 ja 6 -vuotiaat lapset olivat erittäin kiinnostuneita kuulemaan ja näkemään historiaa. Kysymyksiä satoi ja melkein jokaiseen rakennukseen piti päästä kurkistamaan sisälle. Puujaloilla käveleminen, sekä vanhanajan leikkeihin osallistuminen oli lasten mielestä hauskaa. Monessa rakennuksessa oli henkilökuntaa pukeutuneena ajan henkeen ja kertomassa tuon ajan elämästä.

Skansenilla riittää nähtävää useammalle kerralle ja joka kerta voi oppia uutta. Ihana paikka vierailla lasten kanssa, mutta aikaa kannattaa varata paljon.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin yksi lämmin, ihana ja ikimuistoinen päivä Maspalomasin Agualand vesipuistossa. Vesipuisto on iso ja siellä oli vaikka minkälaisia liukuja vähän vanhemmille hurjapäille. Katso lisää täältä. Lasten allasalue oli heti porttien luona ja meidän lapset viihtyivät siellä suurimman osan päivästä. Onneksi pienille lapsillekin oli kymmeniä erilaisia liukumäkiä ja tekemistä riitti ihan tarpeeksi. Liput kannattaa ostaa vesipuistoon etukäteen netistä, jolloin säänpääsy puistoon on edullisempi. 

Päivä oli niin lämmin ja tuuleton, että meidän vesipedot viihtyivät altaissa koko päivän, vaikka vesi oli minun mielestä aika viileää. Parasta lasten mielestä oli "taikajoki", aaltoallas, lastenaltaat ja liukumäet. Suuremmat ja isot liukumäet saivat jäädä odottelemaan vielä muutamaksi vuodeksi. 

Vesipuuistossa vierähti nopeasti koko päivä. Meillä oli vesipuistossa omat eväät, hedelmät ja juomat mukana, sillä vesipuiston tarjonta oli aika yksipuolinen. Jopa pienin uskaltautui lastenaltaaseen hieman istuskelemaan ja polskuttelemaan. Hauska vesipuisto vierailla varmasti myös vanhempien lasten kanssa. 

 

Henkilön Anni Lehto (@huvikumpu) jakama julkaisu

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012