Kirjoitukset avainsanalla Loma

Muutama on ihmetellyt instagramin puolella, että miten on mahdollista lähteä snorklaamaan yhden 1 v ja kahden vanhemman lapsen kanssa. Meillä lapset ovat tottuneita reissaamaan, mutta kyllä siinä piti muutama juttu ottaa huomioon, jotta reissu olisi mukava kaikille.

Lähdettiin Protaraksen rannalta isoimmalla laivalla 3 h reissulle. Laiva lähti klo 11 aamulla ja tunnin matkan jälkeen oli tarkoitus mennä snorklaamaan. Laiva oli sen verran isompi, että keinunta oli pientä ja laivaan oli helppo mennä rattaiden kanssa. Laivassa oli ilmastoitu pohjakerros, jonka pienistä lasipohjaikkunoista pystyi perheen pieninkin ihailemaan merenpohjaa. Reissu maksoi meidän koko perheeltä 25e ja sisälsi juomat sekä hedelmiä. Aika edullinen reissu meidän mielestä.

Laiva lähti Pernerasin satamasta ja kiersi kaunista rannikkoa. Matkalla käytiin kurkkaamassa autioituneeseen "kummituskaupunkiin" Famagustaan, jonne ei vieläkään kukaan pääse sisään. Rapistunut kaupunki ja romahtamaisillaan olevat talot upean hiekkarannan takana näyttivät aavemaisilta.

Matka jatkui ja käytiin katsomassa kauniit Cape Grecon luolat. Sen jälkeen oli snorklauksen aika. Laiva ajoi upealle siniselle laguunille. Snorkkeleita ja pelastusliivejä sai lainata laivalta. Pelastusliivit olivat tosi hyvä juttu näille pienimmille snorklaajille. Yksivuotias nukahti juuri ennen pysähtymistä päiväunille, joten päästiin koko perhe yhdessä snorklaamaan. Tätä oli odotettu.

Lapset innostuivat täysin uudesta maailmasta ja kaloista veden alla. Merivesi oli lämmintä ja ihanan kirkasta. Sanotaan, että Kyproksen merivesi kuuluu Euroopan puhtaimpiin. Kyproksen kerrotaan olevan Välimeren parhaita sukelluskohteita ja laivamatkalla pääsi kokeilemaan myös sukelluslaitteita oppaan avustuksella.

Ihanan reissun jälkeen oli pakko hommata lapsille omat snorkkelit. Joka rannalta löytyi upeita kallionkohtia ja vedenalaisia maailmoja, jotka veivät mennessään. Uskon, että tästä reissusta jäi ihana muisto jokaiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

E

Hei,
varmasti lapsille jää ihanat muistot. Kirkas merivesi on niin uskomattoman kaunista. En halua sanoa seuraavaa mitenkään arvostellen, vaan mietin paljon miten muut vanhemnat kokevat tämän maailmantilanteen. Olemme itsekin käyneet perheen kanssa ulkomailla, mutta en tiedä miten omatuntoni elää tulevaisuudessa asian kanssa. Olen itse aina, mutta enenemissä määrin viimeaikoina miettinyt tulevaisuutta, ilmastonmuutosta ja sen vaikutusta meidän lasten tulevaisuuteen.

Olen pohtinut paljon sitä onko meillä oikeutta jatkaa elämäntyyliämme entisen kaltaisena? Mitä muutoksia pitäisi tehdä, mitä karsia ja miten? Miten perustella lapsille tietyt valinnat ja miksi me emme matkusta niin usein kuin esim.kaverit?
Kuitenkin haluan suojella lasten viatonta lapsuutta ja en halua siirtää lapsille vielä tässä vaiheessa koko maailmantuskaa. Isompi kyllä itse pohtii jo paljon ja "valheellista kuplassakaan" en toivo lasten elävän. Haluan pystyä vastaamaan tulevaisuudessa lapsille kysymykseen: "miksi te ette tehneet mitään?"
Toisaalta sydän vuotaa verta, kun olisi ihana näyttää lapsille maailmaa ja sen edelleen olemassaolevaa kauneutta. Olemme kuitenkin muutaman viime vuoden aikana ruvenneet suosimaan kotimaan matkoja ja panostamaan sitten läsnäoloon täällä. Tavallaan koko se elämäntyyli ulkomaanmatkoineen, uusine vaatteineen, tavaroineen jne. pitäisi kohtuullistaa tasolle, joka väistämättä tarkoittaa meille luopumista monista itsestäänselvinä pitämistämme asioista. Lastemme ollessa meidän ikäisiä on heidän elämä varmasti erilainen. Kaiken keskellä ilmasto raportti toi myös toivon näkökulmaa. Toivoa on <3

Tämä tälläinen sivuhyppy, mutta toivottavasti ei haitannut. Ihana reisdu teillä on varmasti ollut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lennettiin tänne Afroditen Saarelle Kyprokselle muutama päivä sitten. Aurinko, lämmin merivesi ja lyhyt lentoaika houkutteli reissuun. Löysin Airbnb:stä täydellisen meidän perheelle sopivan asunnon vuokralle Protaraksesta. Kolmen pienen lapsen kanssa matkustaessa meille on tärkeää, että asunnosta on lyhyt matka merelle ja kaupunkiin. Sillä vasemmanpuoleinen liikenne ei houkutellut vuokraamaan autoa. Iso terassi ja uima-allas olivat iso plussa, kun pienin nukkuu päiväunet sisällä.

Pidemmällä reissulla oma keittiö on meille tärkeä, sillä tykätään kokata reissussa paljon itse. Asunto osoittautui paremmaksi ja isommaksi, kuin edes osattiin ajatella. Protaras on rauhallinen ja pieni lomakohde lapsiperheelle. Upeat hiekkarannat ovat hyvässä kunnossa ja sopivia pientenkin lasten kanssa. Lokakuussa merivesi on vielä lämmintä, jopa 27 asteista. Aurinko on myös suosinut meitä lomalla ja lukemat ovat pyörineet 30 ympärillä.

Tämä loma on menty täysin lasten ehdoilla. Jo 1 km matka rantaan voi kestää ja matkalla on paljon nähtävää. Pysähdytään, jatketaan matkaa ja ihmetellään kaikkea ympärillä näkyvää yhdessä. Simpukoiden, pikkukivien keräily ja snorklailu on kuulunut lomaohjelmistoon. On ihana lomailla rauhassa pienessä paikassa, ilman painetta kiertää koko saaren nähtävyydet. Pienin 1v on nauttinut köllötellä lämpimässä meressä ja hiekalla.

Tässä meidän pikaiset kuulumiset. Huvikumpu -instagramissa voi seurata meidän reissua livenä. Kirjoittelen varmasti myös blogiin tarkemmin vielä snorklausreissusta lasten kanssa, vesipuistosta ja rannoista. Laittamalla sähköpostia voin kertoa lisää tästä Aibnb:asunnosta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vietettiin pidempi viikonloppu Ahvenanmaalla ja matkalla Getalle pysähdyttiin suloisessa merikorttelissa. Vanhat venevajat ja käsityöläiskortteli on niin upea, että eihän sen ohi voinut ajaa pysähtymättä. Kortteli sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustan tuntumassa itäsatamassa. Alueella on mm. museo ja käsityökauppoja. Alueella voi tutustua veneenveistoon, raudantaontaan ja muihin käsityötaitoihin. Pelkästään jo veneiden ihailu ja alueella kävely oli pienen miehen mieleen.

Piipahdettiin nopeasti merikorttelissa nappaamassa muutama valokuva muistoksi. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän- merikorttelissa sijaitsevan Pub niskan täydelliset Pizzat olisivat varmasti maistuneet. Muistan elävästi vieläkin, kun pitkän pyöräilyretken jälkeen saatiin herkutella pizzat tuossa paikassa. Maarianhaminan maisemat ovat kauniit syksylläkin ja pieni idyllinen kaupunki kutsuu lomailemaan. Piipahdettiin samalla reissulla myös Merimuseossa- lisää kuvia voit katsella Huvikumpu -instagramista.

Kommentit (2)

Tiina /ihanaahvenanmaani

Syksy on melkeinpä paras aika vierailla, missään ei ole jonoja. Valitettavasti monet kahvilat, ja muut ”turistipaikat” ovat auki ainoastaan kesäsesongin aikana.
Ihanaa syksyn jatkoa!

Pyöräilevä mummo

Mä olen myös useana kesänä pyöräillyt Ahvenanmaalla,ja väsyneinä pitkä matka Maarianhaminaan saavutti,ja pizzalle Niska-niska-paan tosi hyvää

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänä kesänä tehtiin retki naapurimaahan ja vietettiin yksi päivä Skansenilla. Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maalaismaisemia kotieläimineen. Skansen on aivan erityinen paikka ihan keskustan liepeillä. Rakennukset Skanseniin on tuotu eri puolilta Ruotsia. Tänne kannattaa varata koko päivä aikaa varsinkin lasten kanssa, sillä tekemistä ja nähtävää riittää. Skansenille voi mennä piknikille omien eväiden kanssa, mutta täältä löytyy myös hyviä ruokapaikkoja. Esimerkiksi "markkinakadulta" voi ostaa vanhanaikaisia herkkuja ja mini-skansenin luona on muutama ravintola.

Alueen karttaa kannattaa hieman tutkailla etukäteen ja miettiä mitä haluaa päivän aikana tehdä. Ylös Skansenille on hauska mennä köysihissillä. Tarjolla on eläinpuistoja (pohjoismaiset eläimet eri puolella),  leikkipuistoja, erilaisia maalaismaisemia ja Mini-Skansen, jossa on pieneläimiä ja huvilaitteita. Alueella voi ratsastaa ponilla, leikkiä vanhanaikaisia leikkejä, tutustua eläimiin ja käydä tivolissa. Skansenakvaariossa pääsee tutustumaan mm. apinoihin lähietäisyydeltä. Meidän aika ja jaksaminen ei samalla reissulla riittänyt skansenakvaarioon, joka päätettiin jättää seuraavaan kertaan.

Puistossa elää useita eläimiä, jotka kuuluvat suojeluohjelmaan. Ne ovat osa maan historiaa ja osoittavat, kuinka tärkeitä eläimet olivat aiemmin. Skansenin eläinpuistossa voi nähdä pohjoismaisia villieläimiä, kuten hirvi, karhu, susi, ilves ja saukko. Meidän vierailun aikana saatiin kunnon katsastus Biisoneihin ja niiden historiaan. Oli mahtavaa nähdä läheltä suuri eläin, joka on aikoinaan vaeltanut vapaana pohjolassa. Lapset saivat kysellä Biisonien historiasta eläintenhoitajalta. Oli hienoa kuulla, kuinka sukupuuton partaalta laji on pelastettu ja skansen on ollut omalta osaltaan auttamassa projektissa.

Mini-Skansenissa elävät eläimet pääsevät sekä sisä- että ulkotiloihin. Lapset voivat tutustua muun muassa afrikkalaisiin kääpiövuohiin, minipossuihin, kaneihin, öölantilaisiin kääpiökanoihin, sinisiin ruotsinankkoihin, marsuihin, kissoihin sekä jyrsijöihin, kuten isorottiin, kääpiöhiiriin, rupikonniin, sammakoihin, käärmeisiin, ahveniin ja akvaariokaloihin. Lintuhuoneessa on viiksilurikkeja, ja ulkoalueella tepastelee riikinkukkoja ja kanoja.

Alueella saa kunnon katsauksen toisiin aikoihin. Meidän 8 ja 6 -vuotiaat lapset olivat erittäin kiinnostuneita kuulemaan ja näkemään historiaa. Kysymyksiä satoi ja melkein jokaiseen rakennukseen piti päästä kurkistamaan sisälle. Puujaloilla käveleminen, sekä vanhanajan leikkeihin osallistuminen oli lasten mielestä hauskaa. Monessa rakennuksessa oli henkilökuntaa pukeutuneena ajan henkeen ja kertomassa tuon ajan elämästä.

Skansenilla riittää nähtävää useammalle kerralle ja joka kerta voi oppia uutta. Ihana paikka vierailla lasten kanssa, mutta aikaa kannattaa varata paljon.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram