Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Kinuski, suklaa ja kinder kuuluu omiin suosikkimakuihin. Tämä kakku on nopea ja helppo valmistaa pääsiäisenä vaikka mökkiolosuhteissa, sillä kakkuun ei tarvita uunia. Kakkuun ei myöskään ole käytetty liivatetta.

Kinderjuustokakku
Pohja

  • 200 g digestive keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 70 g voita

Täyte

  • 2 dl kerma
  • 2 dl turkkilainen jogurtti
  • 6 dl Valio kinuski tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaata
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl Kinder-muna

Koristelu

  • 3 kpl Kinder-muna
  • suklaamunia tai patukoita
  • valmista kinuskikastiketta

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Lisää kaneli. Painele täyte 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto ja jogurtti. Sulata suklaalevy vesihauteessa ja sekoita varovasti seokseen. Lisää sokeri, sekä murskattu Kinder ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele kakku valmiilla kinuskikastikkeella, suklaamunilla ja suklaamurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Katso myös resepti pupu-kakkuun ja porkkanakakku-muffineihin. Ihanaa pääsiäisviikkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kakkujen koristelu on hauskaa ja lapset odottavat aina innolla, minkälainen synttärikakku on luvassa. Tämä tytön syntymäpäiville leipomani pääsiäiskakku koristeltiin rosmariiniilla, pajunoksilla, suklaamunilla sekä Schleich-hahmoilla. Kakun alustan löysin Confetti -myymälästä. Viirinauhan pajunoksien väliin askartelin hamppunarusta. Kakun pohjan leivoin 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan.

Kakkupohja

  • 4 kpl kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Voit kokeilla paistoajan jälkeen ohuella grillivarrastikulla onko kakku kypsää ja tarttuuko taikina tikkuun. Anna valmiin kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan terävällä veitsellä.

Täyte

  • 5 dl kermaa
  • 2,5 dl mansikkahilloa
  • 1 dl mansikoita tai vadelmia
  • mehulla kostutus

Vatkaa kerma vaahdoksi. Aseta kakkupohja pyörvälle vadille. Kostuta pohja mehulla. Täytä kakku mansikoilla, hillolla ja kermalla vuorotellen.  Aseta seuraava kerros ja tee samoin uudelleen. Jätä kuorrutukseen 1/3 osa kermasta. Kuorruta kakku huolettomasti isoa lastaa apuna käyttäen joka puolelta kermalla.

Koristelu

  • 2 kpl pajunoksia
  • hamppunarua
  • suklaamunia
  • Schleich-hahmot

Laikkaa pajunoksat sopivan kokoisiksi ja valmista hamppunarusta "viirit". Upota pajunoksat ja rosmariininoksat oikeille paikoilleen Asettele lopuksi Schleich-hahmot ja muut koristeet kakun päälle.

Katso myös resepti pääsiäisen pupukakkuun ja porkkanakakkumuffineihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Herkullinen ja suloinen pupukakku valmistuu muutaman vinkin avulla helposti. Tämä kakku oli mukava tehdä ja koristelussa vain mielikuvitus rajana. Kuvan kakussa olen käyttänyt 10 cm korkeaa ja halkaisijaltaan 20 irtopohjavuokaa, jonka löysin Prismasta.

Kakkupohja

  • 4 kpl kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Voit kokeilla ohuella grillivarrastikulla uunissa paistamisen lopuksi onko kakku kypsää ja tarttuuko taikina tikkuun. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan terävällä veitsellä.

Täyte

  • 8 dl kermaa
  • 2,5 dl mansikkahilloa
  • vadelmamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Aseta kakkupohja pyörvälle vadille. Kostuta se mehulla. Täytä kermalla kakkupohjan reunojen ympäriltä ja sisältä hillolla. Täytä kevyesti myös hillon päältä (katso valokuva). Aseta seuraava kerros ja tee samoin uudelleen. Jätä kuorrutukseen 1/3 osa kermasta. Kuorruta kakku isoa lastaa apuna käyttäen joka puolelta kermalla.

Koristelu

  • mustaa, vaaleanpunaista ja valkoista sokerimassaa
  • marenkia
  • suklaarakeita/ karkkeja
  • vaalenapunasia strösseleitä
  • sydämenmuotoiset vaahtokarkit käpäliksi

Valmista korvat, silmät ja ruusut mustasta, vaaleanpunaisesta ja valkoisesta sokerimassasta. Käytä korvien tukena sisällä grillivarrastikkuja (katso kuva). Anna koristeiden jäähtyä viileässä paikassa koviksi. Paina korvat kakun sisään ja asettele silmät paikoilleen. Aseta suklaarae nenä ja vaahtokarkkikäpälät paikoilleen. Lisää lopuksi ruusut, marengit ja strösselit koristeiksi päälle.

Huvikumpu- instagramista voit katsoa pienen videon tekovaiheista.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juhlittiin esikoisen syntymäpäiviä viikonloppuna ja sankarin toive synttäreilleen on yleensä porkkanakakku. Tehtiin tällä kertaa porkkanakakun tilalle pieniä muffineita. Ajatuksena oli tehdä sokerimassasta pupuille korvat, mutta niitä oli todella hidas väkertää. Onneksi isoista sydänvaahtokarkeista saatiin tehtyä korvat tosi nopeasti. Muffinit on helppo tehdä yhdessä lasten kanssa alusta loppuun. Muffinien paistamisen jälkeen harjoiteltiin yhdessä erilaisia pursotuksia kuorrutteesta.

Porkkanakakkumuffinit (n.25-30 kpl pieniä muffineita tai n.10 kpl isoja muffineita.)

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus

  • 50 g voita
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl tomusokeria

Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja jogurtti vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. Lisää kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Lusikoi taikinaa puoleenväliin muffinipeltiin aseteltuihin vuokiin ja paista n. 10-12 minuuttia 170 asteessa. Kun muffinit ovat kohonneet ja saaneet väriä, niin ota ne uunista pois. Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan. Jäähdytä muffinit ja kuorruta ne pursottamalla. Leikkaa korvat isoista sydänvaahtokarkeista ja upota ne kuorrutteeseen.

Kokeiltiin myös ruusupursotuksia muffineille. Katso resepti porkkanajuustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012