Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Täällä on juhlittu keskimmäisen synttäreitä. Sankarin toiveesta tehtiin suklaakakku ja leivottiin Pokekakku ensimmäisen kerran ikinä. Kakun ideana on, että valmiiseen pohjaan tökitään reikiä ja sisälle valutetaan kinuskikastiketta sekä valkosuklaata. Kakkua tehdään varmasti vielä uudelleen- niin suuren suosion se sai.

SUKLAAPOKEKAKKU

Kakkupohja

  • 250 g margariinia
  • 2.5 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.8 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 dl kinuskikastiketta (tai kondensoitua maitoa 2dl)
  • 100 g valkosuklaata

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g valkosuklaata

Koristelu

  • suklaa tai kinuskikastiketta
  • valkosuklaalastuja

Voitele ja korppujauhota halk. 23–24 cm leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan reunat. Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Töki jäähtyneeseen kakkuun koloja melkein pohjaan asti puuhaarukan varrella.  Kuumenna kinuskikastike tai kondensoitu maito ja paloittele sekaan valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kastiketta kakun päälle ja valuta koloihin. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kakku kinuski tai suklaakastikkeella ja rouhi juustohöylällä valkosuklaasta lastuja kakun pinnalle.

Katso myös ohje suklaamoussekakkuun ja salted caramel -piirakkaan

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä juhittiin eilen Halloweenia tutun äiti & vauvaporukan kesken. Näissä tapaamisissa yhdessäolon lisäksi on suuressa osassa herkuttelu ja tällä kertaa kokeilin leipoa punajuurikakkua ensimmäistä kertaa. Nämä tapaamiset on viikon yksi kohokohta ja heinäkuussa syntyneet vauvat yhdessä supersuloinen näky- katso kuvia täältä.

Jo raskauden aikana muodostunut tiivis ja mukava porukka antaa valtavasti voimaa arkeen, jossa vauvan kanssa linnottautuisi helposti yksin neljän seinän sisään. Tässä porukassa juttua piisaa ja naurua riittää. Jokainen ymmärtää toinen toistaan ja samanlainen tilanne vauvojen kanssa on yhdistävä voima. 

Tämä Rocky Road on ihanan helppo valmistaa ja herkullinen. Isot kummitukset tein koristelemalla vaahtokarkkeihin sulatetulla suklaalla silmät ja leikkaamalla saksilla kummituksille kädet. Tässä Rocky Roadissa on ihan kaikki lempparit samassa- omar -karkit, minivaahtokarkit, suolapähkinät ja suklaa.

Kummitus Rocky Road

  • 600 g tummaa suklaata, 70 %
  • 2 pussia Omar karkkeja palasina
  • 2 kourallista minivaahtokarkkeja
  • 1 kourallinen jättivaahtokarkkeja
  • 3 dl suolapähkinöitä 

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jonkin verran. Sekoita kaikki muut (paitsi jättivaahtokarkit ja kourallinen minivaahtokarkkeja) ainekset sulatettuun suklaaseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 13 x 18 cm vuokaan. Koristele jättivaahtokarkkeihin silmät sulatetulla suklaalla ja leikkaa kädet saksilla. Painele kummituksia ja kourallinen minivaahtokarkkeja Rocky roadiin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Paloittele jäähtynyt sopiviksi palasiksi. 

Punajuurikakkua leivoin ensimmäistä kertaa- katso resepti täältä. Jännitin hieman etukäteen mitä kakusta tulee, mutta mausteisten ja porkkanakakun ystävälle tämä kakku varmasti on mieluinen. Punajuuret olisi kannattanut soseuttaa hienoksi raasteen sijaan, jotta punaisesta väristä olisi tullut voimakkaampi. Tein tuorejuustotäytteen tuplana, jotta sain täytettyä kakun samalla kertaa. Koristelin kakun mustilla vaniljamassasta painetuilla lepakoilla ja vaahtokarkkikummituksilla. 

Katso lisää ohjeita Halloween -juhliin. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Halloween lähestyy vauhdilla ja otettiin viikonloppuna varaslähtö syksyn odotetuimpaan juhlaan. Tämä valkosuklainen kurpitsa- juustokakku sopii täydellisesti juhliin. Koristeltiin valmis kakku sulatetusta suklaasta valmistetulla "hämähäkinseitillä."

Pohja (26 cm irtopohjavuoka)

  • 200 g digestivekeksejä 
  • 100 g sulatettua voita 

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 100 g valkosuklaata murskana
  • 5 munaa 
  • 2 dl soseutettua myskikurpitsaa 
  • 1 tl kanelia 
  • 0,5 tl kardemummaa

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi vedessä, kaada vesi pois ja soseuta. Ota täytettä varten noin 2 dl sosetta. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa juusto sähkövatkaimella ja lisää muut aineet. Murskaa valkosuklaa ja lisää muiden aineiden joukkoon. Kaada valmis seos pohjan päälle. Kypsennä 170-asteisesen uunin keskitasolla noin 70 min. Peitä kakku paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä ja pursota hämähäkinseitti kakun päälle sulatetulla tummalla suklaalla. Anna valmiin kakun tekeytyä kylmässä mielellään yön yli. 

Katso ohje myös muihin Halloweenin-herkkuihin ja koristeisiin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppuna juhlittiin meillä kotona pienen pojan nimenantojuhlaa. Juhlat oli rennot, mukavat ja koska tilaa ei ole meillä kotona mitenkään mahdottomasti, rajattiin juhlat koskemaan vain sukua. Sukuakin on jo paljon ja meitä olikin täällä yli 30 hlöä. Meidän pieni sai nimekseen Edvin Leonidas. Pitkään järjesteltiin juhlia ja koristeltiin koti metsä -teemaan. Juhlien jälkeen iski haikea olo- tätä päivää oli niin pitkään odottanut ja toivonut. Onneksi muistona on monta valokuvaa. 

Söpöt tossut ja rusetin juhliin saatiin forminisandmommies ilta. Niin ihanat pienet nahkaiset mokkasiinit ja rusetti on suomalaista käsityötä. Pieniä mokkasiineja ja käsintehtyjä asusteita on verkkokaupassa vaikka kuinka. Edvin otti ensimmäiset juhlansa rauhallisesti, sylejä pienellä oli monta. 

Koristelin kakun metsäteemaan sopivaksi tytön Fleich -figuureilla, mustikanvarvuilla ja viirinauhalla. Nimen kakkuun painoin leimasimilla. Kakku oli tavallinen 10 kananmunan täytekakku. Täytteeksi kakkuun tein valkosuklaamoussen (tuorejuustoa, vispikermaa ja valkosuklaata). Kostutin kakun kondensoidulla maidolla ja vadelmamelballa. Kokosin kakun käyttäen kakkuvuokaa ja lopuksi ripottelin päälle valkosuklaarouhetta. Pöytäkoristeina oli puunoksia, käpyjä, hortensiankukkia, pihlajanmarjoja ja kynttilöitä. 

Omat kyynelkanavat sai aukeamaan Anna Puun Mestaripiirros, Lohtu ja Lainaa vain -musiikkiesitykset. Isosisko innostui myös soittamaan Ukulelellä yhden kappaleen sitten, kun suuri osa vieraista oli jo lähtenyt kotiin. Näissä kappaleissa on mielettömän kauniit sanat. 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012