Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Leipomossa silmiini pisti iso laskiaispullakakku. Hiihtoloman kunniaksi tehtiin kotiin samanlainen. Kakku oli ihanan nopea tehdä irtokakkuvuokapohjaan ja pullien pyörittelyvaihe jäi kokonaan pois. Valmis pulataikina kumotaan vuokaan, jaetaan se veitsellä kahdeksaan osaan ja annetaan kakun kohota vuoassa ennen paistamista. Kuohkean ja herkullisen kakun täytteenä oli perinteiseen tapaan vadelmahilloa ja kermaa. Dumle-vaahto sopii myös pullakakun täytteeksi makean ystäville.

Laskiaispullakakku

  • 100 g voita
  • 3 1/2 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 2tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 5-7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

  • 1 muna
  • 1 rkl vettä

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva pieneen tilkkaan n.37 asteiseen maito/voiseokseen. Lisää lopuksi kaikki neste ja kananmuna. Sekoita joukkoon sokeri ja suurin osa vehnäjauhoseoksesta, joihin kardemumma ja suola on sekoitettu. Alusta taikina notkeaksi yleiskoneella. Lisää jauhoja, jos taikina tarttuu sormiin. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratun 27 cm irtopohjavuoan päälle. Jaa kakku veitsellä kahdeksaan osaan.  Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia. Vatkaa muna ja vesi ja voitele pullat ennen paistamista. Paista kiertoilmauunin alatasossa 180 asteessa n.20-25 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin rusehtavan sävyn. Leikkaa kakku keskeltä kahtia. Siirrä haluamallesi tarjoiluastialle. Jaa kahdeksaan osaan edellisiä jälkiä pitkin. Täytä palat hillolla ja kermalla. Koristele tomusokerilla ja marjoilla.

Katso resepti Omar-laskiaispulliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vadelma ja valkosuklaa sopii täydellisesti yhteen. Tämä vadelmamoussekakku on myös ihanan helppo tehdä vaikkapa ystävänpäiväksi. Herkkusuina koristelussa ei säästelty suklaata, mutta moussekakku on muuten todella kuohkea. Kakku on runsas sekä näyttävä ja siitä riittää isommallekin porukalle.

Valkosuklaa-vadelmamoussekakku

Pohja

  • 260 g bastogne lu-keksejä
  • 70g voita

Täyte

  • 10 kpl liivatelehteä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 150 g valkosuklaata
  • 500 g vadelmia
  • 8 dl vispikermaa
  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria

Koristeluun

  • karkkeja
  • valkosuklaarouhetta
  • marenkia
  • suklaarusinoita

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Painele keksimurska n. 26cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Soseuta vadelmat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se hyvin soseutetun vadelmasoseen joukkoon. Lisää massaan sokerit. Rouhi valkosuklaa ja lisää massan joukkoon.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan  mehuun. Jäähdytä seosta hieman ja kaada ohuena nauhana vadelmamousseseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele seos varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte jäähtyneen keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele karkeilla, valkosuklaalla ja marengeilla.

Katso myös ohje brasilialaisiin Brigadeiros-kinuskisuklaapalloihin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Järjestettiin viime viikonloppuna ystävälle Baby Showerit ja lupasin valmistaa juhliin kakun. Jalka kipsissä leipominen ei ole ollut helppoa, joten sain ystävältä idean tähän superhelppoon kakkuun. En meinannut uskoa, että kakun voi valmistaa 15 minuutissa. Kakku oli niin herkullista, ettei siitä jäänyt murustakaan jäljelle. Koristeiksi sopisi mustikoiden tilalle myös vadelmat.

Kakkuun tulee kolme kaupan valmista mutakakkupohjaa. Ohjeen kakkuun käytin Lidlin pakastemutakakkuja. Väliin vatkasin 4 dl kermaa, johon sulatin 400 g tummaa suklaata. Suklaan sulatin vesihauteessa ja sekoitin varovasti hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lusikoin puolet suklaamoussesta ensimmäiseen kerrokseen ja puolet toiseen väliin. Tasoitin täytteen painamalla mutakakkuja hieman toisiaan vasten. Reunojen yli tulevat mousset tasoitin veitsellä kakkua vasten. Päälle sulatin vielä yhden suklaalevyn vesihauteessa, jonka kaadoin kakun päälle. Lopuksi koristelin marengeilla ja pensasmustikoilla.

Mutakakun kanssa sopisi erinomaisesti itsethety jäätelö- katso resepti täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pikkuhiljaa joulu hiippailee kotiin. Kovin pienellä määrällä joulukoristeita on menty tänä vuonna, sillä perheen pienin tykkäisi kovasti kerätä kaikki sitä mukaa, kun niitä laitetaan. Leipomuksista on napattu ne helpoimmat ja nopeimmat, kuten tämä piparijäätelökakku, joka syntyi yhdistämällä kaksi reseptiä. Ohjeen piparijäätelöön löysin Kodin Kuvalehden Piparkakku -irtonumerosta ja siitä se ajatus sitten lähti. Jäätelökakun valmistaa vartissa, mutta kakun piparitalokoristeisiin saa kulumaan enemmänkin aikaa. Jos aikaa tai innostusta ei ole, niin talokoristeet voi toki korvata vaikkapa tavallisilla pipareilla.

Piparitaikinajäätelökakku

  • 1/2 dl piparimuruja
  • 2 dl piparkakkutaikinaa
  • 1 1/2 dl karkeaksi rouhittua tummaa suklaata
  • 1/2 dl hasselpähkinöitä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 pkt kondensoitua maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (kakun marmorointiin valmista suklaakastiketta)

Keksipohja: (n.27 cm irtopohjavuoka)

  • 100 g Digestive-keksejä
  • 100 g piparkakkuja
  • 150 g voita sulatettuna

Murustele piparkakut. Paloittele piparitaikina peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Rouhi tumma suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vaniljasokeri, piparimurut, taikinanokareet, suklaarouhe ja hasselpähkinät. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kaada jäätelö keksipohjan päälle vuokaan. Kaada kakun päälle suklaakastiketta ja marmoroi kuvio vetämällä veitsellä suklaaraitoja. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Valmista kakun pienet talot ja paina talot tai piparkakut taloon juuri ennen tarjoilua.

Katso resepti piparimutakakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram