Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Mutakakku kuuluu meidän perheen suosikkeihin. Se on niin helppo ja nopea tehdä, että leipominen onnistuu myös lasten kanssa. Kaupan valmis piparkakkutaikina suklaakakun sisällä tekee kakusta herkullisen. Nopea suklaakastike, piparkakut ja nopea vispikermakuorrute kakun päällä koristelee kakun hurmaavaksi. Meidän kakkua oli syömässä isompi porukka, joten tein kakun taikinan kaksinkertaisena. Ohjeen tähän jouluiseen kakkuun löysin Kodin Kuvalehden Piparkakku -lehdestä. Koko lehti on tämän ohjeen lisäksi pullollaan monta piparkakunmakuista reseptiä!

Piparimutakakku (12 palaa 35 min)

  • 500 g piparkakkutaikinaa pakasteena
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Päälle

  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 7 piparkakkua

Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoitellen. Lisää voi-suklaasulaan sokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen samassa kattilassa. aloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle. Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä. Sulata koristelusuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kerma kakulle. Koristele pipareille ja valuta pinnalle sulaa suklaata.

Katso resepti Kinuski-suklaa-pähkinäkakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämä resepti syntyi pitkän kehittelyn ja kokeilun tuloksena. Makean ja suolaisen liitto toimii aina- erityisesti tässä kakussa! Suolakinuski maistuu täydelliselle juustokakun kanssa. Tällä kertaa tein suolakinuskia kondensoidusta maidosta mikrossa keittämällä. Tällä tavalla suolakinuski valmistui muutamassa minuutissa ja oli ihanan helppo valmistaa ilman liedellä keittelyitä. Valmiista kakusta tuli mielettömän hyvää. Muutama tätä kakkua maistanut pyysi jo reseptiä itselleen ja sanoi parhaaksi maistamakseen juustokakuksi.

Juustokakun tein neliskanttiseen vuokaan, sillä halusin tehdä paloista pieniä leivoksia. Valmiit kakunpalat voisi hyvin koristella vaikkapa puolukoilla ja mintunlehdillä. Nämä herkulliset suolakinuski-juustokakku leivokset olivat menestys ja tämä resepti oli kirjoitettava talteen.

Suolakinuski juustokakku

Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 2 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kondensoitua maitoa
  • 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua

Kinuskikastike:

  • 1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon 1 dl kondensoitua maitoa. Sekoita tuorejuusto vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Valmista kinuskikastike. Sekoita kondensoitu maito, siirappi ja suola mikronkestävässä kulhossa. Laita seos mikroon puoliteholle 5-6 minuutiksi ja sekoita seosta minuutin välein. Seos on valmista, kun se on tarpeeksi jähmeää. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi jäisillä puolukoilla ja mintunlehdillä.

Katso resepti myös Kinder-juustokakkuun.

Kommentit (3)

Vierailija

Kuulostaa ihanalle, mutta miten tuo päällinen tehdään, jos taloudessa ei ole mikroa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän 8-vuotias on innostunut kovasti leipomisesta ja halusi leipoa jotain herkullista. Tutkittiin reseptikirjoja yhdessä ja päätettiin yhdistää muutama suosikkiresepti. Jauhoton mutakakku ja suolakinuski sopivat täydellisesti yhteen. 8-vuotias osasi leipoa kakun alusta loppuun itse lukuun ottamatta valkuaisen ja keltuaisen erottelua. Jos viikonloppuna herkkuhammasta kolottaa, tämä kakku vie varmasti makeannälän!

Suklaakakku

  • 250 g tummaa suklaata
  • 150 g Valio voita
  • 1 tl espressojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl fariinisokeria

pingota n. 23 cm:n irtopohjavuokan pohja ja reunat leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa liedellä. Lisää pikakahvijauhe ja sekoita suklaa, voi ja kahvijauhe yhteen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan kattilassa sitä alaspäin kallistaessa. Nostele valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon. Kaada massa vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä ja valmista kaukun kuorrute.

Kuorrute

  • 2 dl fariinisokeria 
  • 2 dl kuohukermaa
  • 25 g voita 
  • 0,5 tl suolaa

Keitä sokeria ja kermaa noin 20 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Tiputa kinuskista pisara kylmään veteen. Jos pisara pitää muotonsa eikä leviä, on kinuski valmista. Anna jäähtyä pari minuuttia ja sekoita joukkoon voi ja suola. Levitä kinuski piirakan päälle.  Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös resepti kinuskikakkuun.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppuna juhlittiin 35v syntymäpäiviäni. Mies ilmoitti, että voisi leipoa synttäreilleni kakun. Perjantaina ilalla keittiöstä kantautui ihana juustokakun tuoksu ja ajattelin, että kaikki on hallinnassa. Juustokakun pohja oli kuulemma todella helppo ja nopea tehdä. Vähän ajan päästä keittiöstä kuului kuitenkin pientä puhinaa ja pieni pyyntö "voisitko sittenkin tulla apuun.." Menin keittiöön ja nauratti. Toinen pyöritteli omenaruusuja sormet kipeinä. Yhdessä sitten nääpersimme ruusut puolessa tunnissa loppuun. Lopputulos oli kyllä upea, mutta kiireisen leipurin suosittelen koristelemaan kakun ihan tavallisilla omenaviipaleilla.

Alkuperäinen ohje tähän omenajuustokakkuun löytyi Soppa.fi sivustolta täältä. Koska meille oli tulossa monta juhlimaan, tehtiin kakku kaksinkertaisena ja isompaan vuokaan. Laitettiin puolukkahillon tilalle itsetehtyä omenahilloa. Täytteeseen lisättiin myös kanelia. Perinteisen digestive -pohjan sijaan tässä juustokakussa on kaurahiutalepohja, joka mielestäni sopii hyvin omenoiden makuun. Valkosuklaamurut olisi varmasti myös ihana lisä täytteeseen.

Omenajuustokakku

Ainekset

  • 100 g voita
  • 3 ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Täyte

  • 2 pkt maustamatonta tuorejuustoa (400 g)
  • 1 prk ranskankermaa (125 g, ei kevyttä)
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • kanelia
  • 1 dl puolukkasurvosta tai omenahilloa

Koristeet

  • 4-5 isoa punaista omenaa
  • 1 l vettä
  • 3/4 dl sokeria

Työvaiheet

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen. Jatka juustokakun paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla. Huuhdo omenat mutta älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta siivut valumaan lävikköön. Kieputa ruusut: tee ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan leikkuulaudalle. Ota kakku uunista ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10 minuuttia. Anna kakun jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reuna, auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa hunajaa.

Katso ohje Huvikummun -omenapiirakkaan ja omenaisiin ruusupulliin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram