Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Juhlittiin keskimmäisen synttäreitä ja halloweenia tällä viikolla. Sankarin toiveena oli kurpitsakakku porkkanakakun tapaan. Viimeksi leivottu korkea porkkanakakku oli menestys ja sovellettiin tuttua reseptiä uudelleen. Tuorejuustokuorrutus sopi täydellisesti kurpitsakakkuun. Kummitukset kakun päälle tehtiin koristelemalla suklaasuukoille silmät sulatetulla valkosuklaalla. 

Lepakot tehtiin leikkaamalla jättivaahtokarkkeihin kolot ja upottamalla puolikkaat keksinpalat koloihin. Silmät lepakoille tehtiin sulatetulla suklaalla. 

Kurpitsakakku

  • n.4,5 dl myskikurpitsaa 
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus ja täyte

  • 200g pehmeää voita
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 6 dl tomusokeria
  • (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 5 kpl suklaasuukkoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta kurpitsa blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljyraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada kurpitsaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina juustokakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 0,5-1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä kuorrute kakun sisään ja päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja suklaasuukot.

Muutama halloween-koriste viirien, kurpitsoiden ja ilmapallojen lisäksi valmistui nopeasti. Lapset askarteli hauskoja kummituksia kopiopaperista ikkunoihin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Porkkanajuustokakku kuuluu koko perheen suosikkeihin. Halusin tehdä korkean ja näyttävän porkkanajuustokakun, joka olisi kuitenkin mehevä. Yhdistin kaksi suosikkireseptiä ja lisäsin kakkuun juustokakkutäytteen. Kuorrutteen lisäksi rouheutta kakkuun toi murskatut suolapähkinät. Tämä resepti tuli jäädäkseen ja varmasti tehdään vielä monet kerrat uudelleen. Porkkanoiden raastaminen on kakun teossa ollut ainoa epämieluisa juttu, mutta ensimmäistä kertaa tajusin raastaa porkkanat blenderissä öljyn kanssa. 

Porkkanajuustokakku

Juustokakkutaikina

  • 300g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150g ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja

Porkkanakakkutaikina

  • 5 porkkanaa n.4,5 dl raasteena
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus

  • 100g pehmeää voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • (lopuksi koristelu: 1 dl suolapähkinöitä ja 2 rkl tomusokeria)

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat blenderissä öljyn kanssa tai raastimella hienolla terällä. Lisää öljy/porkkanaraasteeseen kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä porkkanakakkutaikinan kuivat aineet keskenään ja kaada porkkanaseoksen joukkoon. Sekoita taikinaksi. Voitele pyöreä n.20 cm ja korkea juustokakkuvuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Tasoita pohjalle puolet porkkanakakkutaikinasta. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta. Nostele loput porkkanakakkutaikinasta päälle nokareina. Kaada pinnalle loput juustokakkumassasta. Paista 175-asteisessa uunissa 1 h, kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri paksuksi seokseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute kakun päälle. Lisää lopuksi kuorrutteen päälle suolapähkinämurska ja tomusokeri. 

Katso myös resepti porkkanakakku-kääretorttuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puolukkaa on tänä vuonna paljon ja leivottiin viikonlopuksi herkullinen juustokakku. Valkosuklaa sopii täydellisesti puolukan kanssa. Juustokakkujen tekeminen on helppoa ja kakuissa harvoin epäonnistuu. Koristeltiin lopuksi kakku puolukka-kaurapaistoksella. 

Valkosuklaa-puolukkajuustokakku 

Pohja:

  • 180 g digestive
  • 100 g voita
  • 1 tl kanelia

Täyte:

  • 2½ dl vaniljakastiketta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 400 g maustamatonta jogurttia
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl puolukoita
  • 10 liivatelehteä

koristelu: 

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi ja kaneli. Painele keksimurska 10 cm korkeaan ja 20 cm leveään irtopohjavuokaan. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, jogurtti ja murskattu valkosuklaalevy. Soseuta puolukat ja ota siitä sivuun 1 dl. Lisää 3 dl puolukkasosetta tuorejuustoseokseen. Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä. Kiehauta 1dl puolukkaasosetta ja lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada puolukkaliivate seos varovasti tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike nostellen seokseen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja koristele halutessasi puolukka-omenapaistoksella. 

Katso resepti porkkana-juustokakkuun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juhlittiin ystävien kanssa iltaa muutama viikko sitten ja jokainen toi herkkuja tullessaan. Leivoin tämän kakun juhliin. Kakku oli ihanan helppo tehdä, mutta marenkihuntu kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Marenki ehti lössähtää jääkaapissa hieman, joten koitin korjata tilannetta mustikoilla. Muuten tämä kakku oli ihanan raikas yhdistelmä marengin, limerin ja mustikan makua. Resepti otettiin talteen tulevia juhlia varten. Ohjeen löysin Kodin Kuvalehden numerosta 15/2019.

Mustikkainen key lime pie (8 annosta)

Pohja

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl (luomu) limetin kuorta
  • 1 muna
  • 2-3 rkl limetin mehua tarvittaessa

Täyte

  • 5 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 dl limetin mehua
  • 2 tl limetin kuoriraastetta
  • 2 dl mustikoita

Marenkihuntu

  • 5 valkuaista
  • 3 dl sokeria

Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot ja sokeri ja suola muruiksi. Pese limetti ja raasta taikinaan kuorta. Lisää muna ja tarvittaessa limetin mehua niin, että saat taikinasta kiinteän. Peitä taikinapallo kelmulla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ympärysmitaltaan 20 cm irtopohjavuoka. Kauli tai taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Täytä sisus esimerkiksi foliolla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Esipaista pohjaa 8-10 minuuttia. Kaada mustikat kakkuvuokaan. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta sekaan vatkaimen käydessä kondensoitu maito. Jatka vatkausta, kunnes täyte hiukan sakenee. Sekoita joukkoon limetin mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista 10-15 minuuttia. Täyte saa jäädä hiukan hyllyväksi. Jäähdytä ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen vatkaimen käydessä. Nostele marenki keoiksi piirakan päälle. Käytä piirasta pari minuuttia grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput tummuvat kauniisti. Ole tarkkana, ettei pinta pala.

Katso myös resepti mustikkajuustokakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012