Kirjoitukset avainsanalla Kakut

Juhlittiin ystävien kanssa iltaa muutama viikko sitten ja jokainen toi herkkuja tullessaan. Leivoin tämän kakun juhliin. Kakku oli ihanan helppo tehdä, mutta marenkihuntu kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Marenki ehti lössähtää jääkaapissa hieman, joten koitin korjata tilannetta mustikoilla. Muuten tämä kakku oli ihanan raikas yhdistelmä marengin, limerin ja mustikan makua. Resepti otettiin talteen tulevia juhlia varten. Ohjeen löysin Kodin Kuvalehden numerosta 15/2019.

Mustikkainen key lime pie (8 annosta)

Pohja

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl (luomu) limetin kuorta
  • 1 muna
  • 2-3 rkl limetin mehua tarvittaessa

Täyte

  • 5 keltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 dl limetin mehua
  • 2 tl limetin kuoriraastetta
  • 2 dl mustikoita

Marenkihuntu

  • 5 valkuaista
  • 3 dl sokeria

Nypi sormin kulhossa kylmä voi, jauhot ja sokeri ja suola muruiksi. Pese limetti ja raasta taikinaan kuorta. Lisää muna ja tarvittaessa limetin mehua niin, että saat taikinasta kiinteän. Peitä taikinapallo kelmulla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ympärysmitaltaan 20 cm irtopohjavuoka. Kauli tai taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Täytä sisus esimerkiksi foliolla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Esipaista pohjaa 8-10 minuuttia. Kaada mustikat kakkuvuokaan. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta sekaan vatkaimen käydessä kondensoitu maito. Jatka vatkausta, kunnes täyte hiukan sakenee. Sekoita joukkoon limetin mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista 10-15 minuuttia. Täyte saa jäädä hiukan hyllyväksi. Jäähdytä ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahtoon vähitellen vatkaimen käydessä. Nostele marenki keoiksi piirakan päälle. Käytä piirasta pari minuuttia grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa, kunnes marenkihuiput tummuvat kauniisti. Ole tarkkana, ettei pinta pala.

Katso myös resepti mustikkajuustokakkuun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Metsä on taas pullollaan mustikoita ja niistä oli leivottava lasten kanssa jotain herkkua. Silmiini osui tämä 11.7 ilmestyneen Kodin Kuvalehden resepti. Mustikka-valkosuklaakakkuihin ei tarvitse vatkainta ja herkku on 10 minuutissa valmis. Valkosuklaa ja mustikat sopivat täydellisesti yhteen ja tämä herkku oli menestys! Mummon vanhat eriparikupit toimivat hyvin vuokina ja lapsikin osasi leipoa tämän jälkkärin. Halutessasi voit leipoa kakun irtopohjavuossa (Ø 20 cm).

Mustikka-valkosuklaakakut 6-8 kpl  (Ohje KK 14/2019)

  • 125 g voita
  • 150 g valkosuklaata
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 munaa (M-koko)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • 1-2 dl tuoreita mustikoita
  • 50 g valkosuklaata

Sulata voi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa liukenee. Lisää sokeri ja vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Voitele 6-8 uuninkestävää mukia voilla. Jaa taikina niihin. Ripottele päälle mustikat ja suklaapalat. Kypsennä kakkuja 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa mukin paksuus ja se, kuinka kypsästä kakusta pidät. Jos mustikat ovat jäisiä, ne hidastavat paistumista. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä, jolloin sisus on muuttunut valuvasta taikinamaiseksi. 

Katso resepti mustikkajuustokakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Raparperi, mansikat ja valkosuklaa sopii täydellisesti yhteen. Tässä kakussa yhdistyy sopivasti kaikki kesän maut. Valkosuklaa ja mansikat pehmentävät raparperin kirpeyttä. Herkullisen kakun voi leipoa helposti vaikkapa mökillä, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 200 g Digestive -keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

  • 2 dl kerma
  • 2 dl rahka
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 6 dl Philadelphia tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaa
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus .Kiehauta sitruunamehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen. Valmista raparperihilloke. Kaada valmis täyte raparperihillokkeella vuoratun keksipohjan päälle.

Raparperihilloke ja mansikat: 

  • 7 dl pilkottuja raparperinvarsia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl hyytelösokeri-multia
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • n. 2 dl mansikoita

Kuori ja pilko raparperit. Sulata voi kattilassa ja lisää raparperit, sokerit ja kaneli. Anna seoksen ja raparpereiden pehmetä. Viipaloi mansikat ja lado ne irtopohjavuoan reunoille. Jäähdytä raparperiseos ja kaada keksimuru-pohjan päälle. Kaada valmis juustokakkutäyte raparperihillokkeen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele. 

Katso resepti myös suolakinuski-juustokakkuun

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Herkullinen kinuskikakku on näyttävä ja valmistuu nopeasti juhliin tai viikonloppuherkuksi. Makean ja suolaisen liitto toimii aina ja tämä kakku kutittelee poskipäitä sopivasti. Koristelussa voi käyttää mielikuvitusta, mutta meidän mielestä suolapähkinät ja rapea popcorn sopii kakkuun täydellisesti. Perinteisen pyöreän irtopohjavuoan sijaan käytettiin neliskulmaista vuokaa, jotta paloista saa leikattua leivosmaisia. Kakusta tulee monta palaa ja siitä riittää isollekin juhlaväelle. 

Suolakinuski juustokakku

Suolakinuski juustokakku (n.24 pientä leivosta)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 3 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 3 x 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl kondensoitua maitoa
  • 8 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua

Kinuskikastike:

  • 1 tölkki (397g) kondensoitua karamellisoitua maitoa
  • 1 tl suolaa

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto ja 1,5 dl kondensoitua maito keskenään. Nostele tuorejuustoseos vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen. Kaada seos 19x29 cm vuokaan.

Notkista karamellisoitu maito ja lisää siihen suola. Kaada kinuskikastiketta raidoiksi kakun päälle ja vedä veitsellä marmorikuvioita kakkuun. Näin kinuski valuu osittain kakun sisään. Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele kakku halutessasi popcornilla, suolapähkinöillä ja rosmarinlehdillä. Leikkaa ruuduksi ja tarjoile. 

Katso resepti överikakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012