
Edellisestä Salted Caramel -piirakasta hullaantuneena kokeiltiin vähän samanlaista herkkua, mutta pienillä lisäyksillä. Tähän kakkuun laitettiin meidän kaksi suosikkia. Kakussa yhdistyy suussasulavat browniesit ja juustokakku.
Browniestäyte
- 300 g tummaa leivontasuklaata
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 3.5 dl erikoisvehnäjauhoja
Tuorejuustotäyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 rkl margariinia
Ohjeet
Voitele n. 20 cm x 30 cm kakkuvuoka. Sulata rasva ja tumma suklaa kattilassa sekoittaen. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-voisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne nostellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Sekoita juusto, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee veitsellä marmorointikuvio taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi.
Katso myös resepti porkkanajuustokakkuun.
Oijoi, ompas aika mielettömän hyvännäköistä! Täytyneekin pistää kokeiluun :) Mukavaa syksyä!