Himmelien askartelu on koukuttavaa puuhaa. Valmiita olkia saa ostettua askartelukaupasta, mutta materiaaliksi käy myös  järviruoko. Järviruoko eli kaisla on olkea hieman kestävämpää ja sitä saa kerätä vapaasti ojista ja rannoilta, kunhan ei ole kenenkään tontilla. (Muista jokamiehenoikeudet.) Himmeli -valosarjasta piirtyy kaunis kuvio seinään hämärässä. Kauniita timanttihimmeleitä voi toki askarrella myös paperipilleistä tai vaikkapa valmiista lasiputkista (katso viimeinen kuva.) Rautalangalla himmeli pysyy hyvin muodossaan ja se on helppo ripustaa vaikkapa valosarjaan kiinni. 

Tarvitset yhteen timantin muotoiseen olkihimmeliin kahdeksan lyhyttä oljenpätkää (3 cm) ja neljä pidempää oljenpätkää (6 cm) sekä noin metrin ohutta metallilankaa. 

  1. Pujota lankaan ensin pitkä olki ja sen perään kaksi lyhyttä ja yksi pitkä olki. Muodosta putkista salmiakin muotoinen kappale.
  2. Pujota lankaan seuraavaksi yksi pitkä ja yksi lyhyt olki. Solmi lanka timantin kärkeen.
  3. Pujota lankaan lyhyt olki ja pitkä olki. Solmi lanka timantin toiseen kärkeen.
  4. Pujota lanka pitkän oljen läpi takaisin timantin puoliväliin. Ota lyhyt olki ja solmi se timantin kylkeen. Toista sama kolme kertaa, jotta timantti saa lopullisen muotonsa. Muotoile langasta ripustuslenkki. Ripusta himmeleitä kuuseen tai koristele niillä led-valonauha.

Opastan himmelien askartelua Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella 15-17.11. Työpajat ovat Kodin Kuvalehden osastolla A 511 perjantaina kello 11,13 ja 15, lauantaina kello 11, 13 ja 15 & sunnuntaina klo 12 ja 14. Tervetuloa jutustelemaan ja askartelemaan yhdessä- toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla