Edellisestä Salted Caramel -piirakasta hullaantuneena kokeiltiin vähän samanlaista herkkua, mutta pienillä lisäyksillä. Tähän kakkuun laitettiin meidän kaksi suosikkia. Kakussa yhdistyy suussasulavat browniesit ja juustokakku. 

Browniestäyte

  • 300 g tummaa leivontasuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3.5 dl erikoisvehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 rkl margariinia

Ohjeet

Voitele n. 20 cm x 30 cm kakkuvuoka. Sulata rasva ja tumma suklaa kattilassa sekoittaen. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-voisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne nostellen taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Sekoita juusto, sokeri ja kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee veitsellä marmorointikuvio taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. 

Katso myös resepti porkkanajuustokakkuun.

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012