
Raparperi, mansikat ja valkosuklaa sopii täydellisesti yhteen. Tässä kakussa yhdistyy sopivasti kaikki kesän maut. Valkosuklaa ja mansikat pehmentävät raparperin kirpeyttä. Herkullisen kakun voi leipoa helposti vaikkapa mökillä, sillä sen valmistamiseen ei tarvita uunia.
Tarvitset:
Pohja:
- 200 g Digestive -keksejä
- 1 tl kanelia
- 150 g voita
Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
- 2 dl kerma
- 2 dl rahka
- 4 kpl liivatelehtiä
- 0,5 dl sitruunamehua
- 6 dl Philadelphia tuorejuusto
- 200 g valkosuklaa
- 1 dl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus .Kiehauta sitruunamehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen. Valmista raparperihilloke. Kaada valmis täyte raparperihillokkeella vuoratun keksipohjan päälle.
Raparperihilloke ja mansikat:
- 7 dl pilkottuja raparperinvarsia
- 2 rkl voita
- 1 dl hyytelösokeri-multia
- 0,5 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- n. 2 dl mansikoita
Kuori ja pilko raparperit. Sulata voi kattilassa ja lisää raparperit, sokerit ja kaneli. Anna seoksen ja raparpereiden pehmetä. Viipaloi mansikat ja lado ne irtopohjavuoan reunoille. Jäähdytä raparperiseos ja kaada keksimuru-pohjan päälle. Kaada valmis juustokakkutäyte raparperihillokkeen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele.
Katso resepti myös suolakinuski-juustokakkuun.