Samasta padasta -kirjan myötä meillä on suosittu herkkuja, joita vauvakin voi syödä. Tein hiihtoloman kunniaksi kirjan ohjeella kookos ja vadelmababaani -pehmistä silikoonisiin muotteihin. Lusikoin muotteihin vuoroin kookos ja vuoroin vadelmapehmistä. Nämä pehmikset tekee todella nopeasti ja helposti, eikä niihin tule yhtään sokeria. Koostumus on kuitenkin samettisen pehmeä.

Näistä tuli niin herkullisia, että varmasti tehdään vielä uudelleenkin. Jäätelö maistui erityisen hyvin hampaita tekevälle vauvalle. Kylmä jäätelö varmasti viilentää kutiavia ikeniä ja helpottaa oloa. Kesällä myös oman pihan tuoreet mustaviinimarjat sopivat täydellisesti tähän jäätelöön. Mikäli pakastin pullistelee vielä viime kesän marjoja, katso täältä resepti aikaisemmin tekemääni herukkajäätelöön.

Kookospehmis (resepti Samasta Padasta -kirjasta)

  • 3 jäädytettyä banaania
  • 2 dl kylmää kookosmaitoa
  • 1 dl kookoshiutaleita

Vadelmapehmis

  • 3 jäädytettyä banaania
  • 3 dl pakastevadelmia
  • Vaniljatankoa myllystä 

Kuori ja viipaloi banaani laakeaan rasiaan tai vaikka leikkuulaudalle leivinpaperin päälle, jolloin palat eivät jäädy toisiinsa kiinni. Pakasta vähintään 4 tuntia. Soseuta jäädytettyä banaania (ja mausteita) tehosekoittimessa muutama minuutti, kunnes pehmis on aivan samettista. Liikuttele tarvittaessa massaa lusikalla. Tarjoa heti tai laita rasiassa pakastimeen hetkeksi, jolloin saat kaavittua pehmiksestä palloja. (Me lusikoitiin kahta pehmistä silikoonisiin sydänmuotteihin ja annettiin jäätyä pakastimessa.) 

Ihanaa hiihtolomaa kaikille hiihtolomalaisille. 

Kommentit (1)

Vierailija

Mistä puolapuut ja renkaat? Meidän tyttö on sellaisia itselleen toivonut.

Terkuin Pirjo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012