Kesällä maistuu raparperi ja mansikat. Tässä ihanan kuohkeassa sorbetissa yhdistyy raikas raparperi ja mansikka. Täydellinen jälkiruoka ja kesäherkku hellepäiviin! Sorbetin valmistamiseen ei tarvitse jäätelökonetta ja sen tekee nopeasti ja helposti. Meillä tätä on oltava aina pakastimessa yllätysvieraita varten. 

Reseptin lähde; soppa365- klik.

Ainekset

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 150 g raparperia
  • 200 g mansikoita (tuoreita tai pakastimesta)
  • 2 valkuaista

Valmistusohje

  • Laita kattilaan vesi ja sokeri. Anna kiehahtaa niin, että sokeri sulaa.
  • Pese ja kuori raparperit. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria. Paloittele pieniksi paloiksi.
  • Lisää raparperit kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia niin, että palat pehmenevät.
  • Soseuta mansikat ja lisää raparperien joukkoon. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Kaada massa teräskulhoon, peitä ja pakasta noin tunnin ajan.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kohmeisen massan joukkoon ja laita kulho takaisin pakastimeen.
  • Sekoita massaa ensimmäisen kahden tunnin aikana muutaman kerran. Ota annos vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään.

Valmista sorbetin kanssa herkulliset vohvelit - katso ohje täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kolme lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram