
Piha on taas pullollaan herukoita ja leivottiin niistä herkkupiirasia. Tämän ihanan ohjeen löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Söpöt piiraat maistuivat koko perheelle lämpiminä ja sula valkosuklaa teki niistä entistä parempia. Sillä ohjeesta poiketen lisättiin täytteeseen valkosuklaamuruja ja soijajugurtin tilalla käytettiin Kreikkalaista jugurttia.
Herukkapiiraset 12 kpl
Pohja
- 150 g maidotonta leivontamargariinia
- ½ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 3 dl maustamatonta soijajugurttia (tai Kreikkalaista)
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl musta- tai punaherukoita
- 50 g valkosuklaamurua
Nypi kylmä rasva ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasvaseokseen. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina 12 osassa muffinipellin syvennyksiin. Sekoita sokerit ja marjat soijajugurttin (&valkosuklaamurska 50g). Jaa täyte taikinapohjien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia hieman keskitasoa alempana. Anna piirasten jäähtyä ennen kuin irroitat ne vuoista. Säilytä jääkaapissa.
Katso ohje mustikkapiiraisiin.