Piha on taas pullollaan herukoita ja leivottiin niistä herkkupiirasia. Tämän ihanan ohjeen löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Söpöt piiraat maistuivat koko perheelle lämpiminä ja sula valkosuklaa teki niistä entistä parempia. Sillä ohjeesta poiketen lisättiin täytteeseen valkosuklaamuruja ja soijajugurtin tilalla käytettiin Kreikkalaista jugurttia. 

Herukkapiiraset 12 kpl

Pohja 

  • 150 g maidotonta leivontamargariinia
  • ½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 3 dl maustamatonta soijajugurttia (tai Kreikkalaista)
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl musta- tai punaherukoita
  • 50 g valkosuklaamurua

Nypi kylmä rasva ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasvaseokseen. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina 12 osassa muffinipellin syvennyksiin. Sekoita sokerit ja marjat soijajugurttin (&valkosuklaamurska 50g). Jaa täyte taikinapohjien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia hieman keskitasoa alempana. Anna piirasten jäähtyä ennen kuin irroitat ne vuoista. Säilytä jääkaapissa. 

Katso ohje mustikkapiiraisiin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012