
Pikkuhiljaa joulu hiippailee kotiin. Kovin pienellä määrällä joulukoristeita on menty tänä vuonna, sillä perheen pienin tykkäisi kovasti kerätä kaikki sitä mukaa, kun niitä laitetaan. Leipomuksista on napattu ne helpoimmat ja nopeimmat, kuten tämä piparijäätelökakku, joka syntyi yhdistämällä kaksi reseptiä. Ohjeen piparijäätelöön löysin Kodin Kuvalehden Piparkakku -irtonumerosta ja siitä se ajatus sitten lähti. Jäätelökakun valmistaa vartissa, mutta kakun piparitalokoristeisiin saa kulumaan enemmänkin aikaa. Jos aikaa tai innostusta ei ole, niin talokoristeet voi toki korvata vaikkapa tavallisilla pipareilla.
Piparitaikinajäätelökakku
- 1/2 dl piparimuruja
- 2 dl piparkakkutaikinaa
- 1 1/2 dl karkeaksi rouhittua tummaa suklaata
- 1/2 dl hasselpähkinöitä
- 5 dl kuohukermaa
- 1 pkt kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
- (kakun marmorointiin valmista suklaakastiketta)
Keksipohja: (n.27 cm irtopohjavuoka)
- 100 g Digestive-keksejä
- 100 g piparkakkuja
- 150 g voita sulatettuna
Murustele piparkakut. Paloittele piparitaikina peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Rouhi tumma suklaa ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vaniljasokeri, piparimurut, taikinanokareet, suklaarouhe ja hasselpähkinät. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Kaada jäätelö keksipohjan päälle vuokaan. Kaada kakun päälle suklaakastiketta ja marmoroi kuvio vetämällä veitsellä suklaaraitoja. Anna tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Valmista kakun pienet talot ja paina talot tai piparkakut taloon juuri ennen tarjoilua.
Katso resepti piparimutakakkuun.