
Vohvelit kuuluu ehdottomasti kesään. Marjat ja kuusenkerkkäsiirappi kruunaa kesäisen herkun. Itsetehtyä kuusenkerkkäsiirappia ehtii valmistamaan vielä juhannukseen asti- katso resepti täältä. Valmiiseen kuusenkerkkäsiirappiin olen lisännyt puolet vaaleaa siirappia, jotta jälkiruokakastikkeesta tulee sopivan juoksevaa.
Huvikummun vohvelit
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl sulatettua voita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile marjojen ja kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Katso resepti kuusenkerkkä-valkosuklaajuustokakkuun täältä. Katso resepti nokkoslettuihin täältä.