Olen aikaisemmin kokeillut lasipurkkeihin, peltipurkkeihin ja puupintaan sopivaa decoupage-lakkaa. Tämä kankaalle sopiva decoupage- tex lakka oli kuitenkin aivan uusi tuttavuus. Ajatus, että kankaalle saa helposti ja edullisesti siirrettyä tavallisen paperille tulostetun valokuvan kiehtoi todella. Pakkohan tätä askartelukaupoista saatavaa lakkaa oli testata. Lakka oli riittoisaa, eikä sitä kulunut paljon yhteen tyynyliinaan. Katso decoupage-tex lakasta lisätietoja täältä.

Tulostin mustavalkoisia valokuvia tavalliselle A4 paperille. Ajatuksena tehdä mm. 94 vuotiaalle isomummolleni joululahjaksi hänen nuoruuden ja lapsuuden valokuvistaan tyynyliinat. Tulostin myös omien lapsieni valokuvia mustavalkoisena. Mahdollisuudet tämän lakan käyttöön on rajattomat ja toki valokuvan sijasta tyynyihin voi tulostaa ja lakata vaikkapa tekstejä. Lisää tyynyliinoja näiden lisäksi innostuttiin täällä tehtailemaan Ikean edullisiin tyynyliinoihin. Blogiin kuvia tulossa lisää! 

(tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.)

Huom. Pese tyynyliina ennen kuvan siirtämistä, jotta mahdollinen tärkki lähetee tyynyliinasta pois. Tulosta haluamasi kuva tai teksti tavalliselle tulostuspaperille. (myös monet ohuet ja huokoset paperit käyvät hyvin.)  Kuvan lisäksi voit piirtää tai värittää siihen. Silitä kangas tai tyynyliina, johon haluat kuvan kiinnittää, jotta lopputuloksesta tulee tasainen. Sivele Decoupage Tex-lakkaa reilusti kuvan taakse ja asettele kuva haluamaasi kohtaan tyynyliinan päälle. Sivele sen jälkeen kuvan päälle varovasti 1-2 kerrosta Decoupage Tex-lakkaa saadaksesi siitä pesunkestävän.  Kun lakka on kuivunut, voit viimeistellä tyynyn napeilla ja nauhoilla. Silitä kuva leivinpaperin läpi.

Nyt tiedän, mitä meidän joulupukkki tuo tänä vuonna! :) Hauska lahjaidea myös isänpäiväksi. 

Kommentit (6)

Vierailija
7/6 | 

Kiitos huikean ihanasta ideasta! Osaatko sanoa, moneenko tyynyliinaan tuosta riittäis? Vois laittaa joululahjatehtaan pystyyn :)

Vierailija
9/6 | 

Hirveen kiva. Mutta miksi näissä AINA jätetään kertomatta onko tulostettu muste- vaiko lasertulostimella? Eli kummalla tulostetuilla tuo aine toimii?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla