Anna linnuille lahja kauralyhteen sijasta. Suloinen sydämen muotoinen siemenkakku on helppo ja nopea tehdä. Muista, että jos aloitat lintujen talviruokinnan, sitä ei saa lopettaa kesken.

Siemenkakut syntyvät näin: Sulata 100 grammaa kookosrasvaa miedolla lämmöllä kattilassa. Hämmennä sulavaa massaa. Lisää joukkoon kolme desilitraa auringonkukansiemeniä, maapähkinöitä tai valmista siemensekoitusta. Isommat pähkinät ja simenet kannattaa rouhia veitsellä ennen massaan lisäämistä. Tee kakut sydämenmuotoisiin piparkakkumuotteihin, jotka olet vuorannut muovikelmulla. Voit myös käyttää silikonisia muotteja. Täytä muotit lusikoimalla kerros hieman jäähtynyttä massaa muotteihin. Reiän ripustusnarua varten saat asettamalla massan kesekelle kynän tai puutikun. Voit myös upottaa pelkän narun pehmeän massan sekaan ja se kiinnittyy massan jähmettyessä. Lusikoi silloin massa muotin puoliväliin, aseta naru kakun sisään ja täytä muotti massalla. Anna siemensekoituksen jähmettyä jääkaapissa tai viileässä seuraavaan päivään saakka.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla