Oi nam, nyt niitä taas saa- nimittäin uusia perunoita! Sain käsiini myös upean Glorian ruoka & viini 100 parasta- reseptikirjan ja näistä ohjeista ei yksikään ole vielä pettänyt. Juhannukseksi tehdään uusista perunoista lämmin salaatti muiden ruokien lisäksi. 

Reseptit kirjasta; Glorian ruoka & viini 100 parasta

Lämmin sieni-perunasalaatti

  • 500 kg kiinteitä perunoita
  • 1 pieni kukkakaali
  • 5 dl kanttarelleja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl rucolaa

Kastike

  • 2 kevätsipulia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/4 tl valkopippuria myllystä
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaa dijonsinappia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Kuori perunat tai raaputa uudet perunat puhtaiksi. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Keitä kukkakaalia muutama minuutti. Tee kastike. Viipaloi kevätsipuli varsineen ja laita se etikan, suolan ja pippurin kanssa kulhoon. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää sinappi, hunaja ja öljy. Puhdista ja paloittele sienet. Paahda niitä kuumassa pannussa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää 1 rkl öljyä, mausta kevyesti sormisuolalla ja valkopippurilla. Lisää paloitellut, keitetyt perunat ja kukkakaalit pannuun. Sekoita ja kuumenna hetki. Laita perunasalaatti tarjoilukulhoon. Sekoita kastike ja lisää rucola. 

Juhannusta juhlitaan Ahvenanmaalla ja paikalla on myös kasvissyöjiä, joten testattiin punajuuripihvejä ja jogurtti-tahinikastiketta. Punajuuripihvit sopi täydellisesti perunasalaatin kanssa ja näitä tehdään varmasti kotonakin uudelleen. Pihvit oli myös nopeita tehdä ja pistaasipähkinät & granaattiomenan siemenet kruunasivat herkun. 

Lähi-idän pikapihvit 

  • 400 g punajuurta
  • 200 g kiinteää perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl jeeraa jauhettuna
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Jogurtti-tahinikastike

  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • Lisäksi
  • 1 pieni granaattiomena
  • 1/2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

Tee ensin jogurttikastike: hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita kastike jääkaappiin maustumaan. Pyöritä granaattiomenaa työpöydällä ja paina sitä kevyesti, jotta siemenet irtoavat helpommin. Halkaise hedelmä. Irrota siemenet koputtelemalla hedelmänpuolikkaita puukauhalla tai isolla lusikalla syvän kulhon päällä. Mehu on värjäävää, joten pidä hedelmä lähellä kulhon pohjaa, kun irrotat siemenet. Rouhi pähkinät. Kuori punajuuret ja perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi ja sekoita. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli raasteiden joukkoon. Lisää kananmunat, mausteet ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna lettupannu. Laita kuhunkin kulhoon öljyä ja lusikallinen taikinaa. Painele taikina kevyesti pihvin muotoiseksi. Paista pihvit keskilämmöllä, muutama minuutti kummaltakin puolelta. Taikinasta tulee 10-12 pihviä riippuen pihvien paksuudesta. Tarjoa kuumat pihvit jogurtti-tahinikastikkeen kanssa. Lisää kastikkeen päälle granaattiomenan siemeniä ja rouhittuja pistaaseja. 

Enää muutama yö juhannukseen! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla