Eilen saavuttiin lomareissulta kotiin. Takana 1200km autolla ajoa Toscanan ja Apenniinien yli. Matkan varrella ystäväperheen luo pysähdyttiin upeissa vanhoissa kaupungeissa ihastelemassa "prinsessalinnoja", Italialaista arkkitehtuuria, taidetta ja kauneutta ympärillä. Herkuteltiin lukuisissa ravintoloissa pizzaa, pastaa ja viiniä. Sukellettiin Forte Dei Marmin huikaisevan kauniilla rannalla välimeren mahtaviin aaltoihin ja kelluttiin lämpimän veden mukana. 

Kaikista upeinta ympärillä oli elämänilo, nauru ja välittömät ihmiset. Lähtemättömän vaikutuksen teki yksi mummo, joka istui itsekseen parvekkeella kiikkustuolissa naureskellen, viinilasi kädessä ja kuunnellen Mariah Careytä TÄYSILLÄ aamu auringon pilkahdellessa kasvoihinsa.

Reissussa meillä oli mukana myös lapset, jotka moninkertaistivat kaiken ilon omalla ilollaan. Enkä huijaa, näiden kahden pikkutyypin kanssa oli mukava matkustaa. Kyllä aikuisilla meinasi jalka "hyytyä" paljon aikaisemmin kiivetessä Luccan vanhoja kivisiä portaita! Kaikki oli lapsille uutta ja ihmeellistä. Ilo löytyi hyppiessä meren aaltojen yli, katsellessa niitä lukuisia "prinsessalinnoja", luontoa ja rakennuksia auton ikkunoista vuoristossa.

Perillä oli myös lapsilla saman ikäisiä leikkikavereita, ystäväperheemme luona. Kyllä tuo reissu oli ihan erilainen, kun oli paikallisia kertomassa mihin kannattaa mennä ja missä on paras paikka käydä lasten kanssa. Muutama päivä menee varmasti vielä "sulatellessa" näitä kokemuksia ja valokuviakin matkasta on muistikortilla 1200.. :) Tässä muutama valokuva kortilta, noiden instagram kuvien jälkeen. Palaan matkaan vielä kattavammin myöhemmin.

Kummalta tuntui myös ajellessa kotiin, kun missään ei ole ketään.. Kaduthan näytti täällä ihan autioituneilta Italian jälkeen ja samaan aikaan radiossa soi kamala mekastus siitä, ettei tänne enää kukaan mahdu?

Kotona sylissä onnelliset lapset saunan jälkeen, jotka saa peitellä kohta nukkumaan. Itse taidan hörpätä pienen lasin Limoncelloa kynttilänvalossa ja ihailla vielä kuvia kauniista Italiasta ja ikimuistoisesta reissusta. 

Kommentit (6)

Tartsani
7/6 | 

Moikka. Ihana lomajuttu! Tuli taas ikävä takaisin Italiaan. Kauanko olitte reissussa?

eijamaarit
9/6 | 

Ciao, olen asunut pohjois Italiassa jo 30 vuotta. Olen mielissäni, kun teillä on ollut ihana loma. Paljon on nähtävää, ruoka maukasta,ihmiset ystävällisiä( joskus liikaakin) ja viineistä puhumattakaan..... mutta takapihalleni rakennutin suomalaisen saunan ja koivustani saan vihdat. Hyvää syksyä kaikille :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla