Sain Sinellistä testattavaksi ihan uutta muotoiltavaa betonimassaa, jota oli kokeiltava heti. Muovailubetoni on muovi- ja kuituvahvistettu, melkein pölyämätön, sään- ja pakkasenkestävä betonimassa, joka kuivuu itsestään.

Muovailubetonia oli mukavan helppo työstää ja sen avulla  erityisen tarkkoja kuvioita. Kuten painaa kuvioita massaan pittsiliinalla, leimasimilla tai vaikka puun lehdillä. Muovailubetonilla voi päälystää styroxia, lasia ja muovailla käsin erilaisia muotoja. Katso video täältä.

Muovailubetonin avulla saa helposti muotoiltua käsissä ihan minkälaisia muotoja vaan ja esimerkiksi ilmapallon päälle tehty kulho onnistui hyvin. Tein lisäksi pitsiliinalla painamalla lasin- ja pannunalusia. 

(Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan. Katso lisätietoja betonimassasta)

Tee näin:

Suojaa työpiste ja käytä työskennellessäsi muovihanskoja ja kasvosuojaa. Sekoita betonipulveria veteen. Sekoitussuhde: 10 osaa betonia/1,6 osaa vettä. Tarkista sekoitustaulukko pakkauksen kyljestä. Sekoita vesi ja betonipulveri leveällä veitsellä tms. kunnes massa on tasaista ja notkeaa. Anna levätä n. 2 minuuttia ja sekoita vielä kunnolla.

Muovailubetonia voi työstää n. 1 tunnin ajan (muista suojakäsineet!). Muovailun helpottamiseksi voit tarvittaessa kastaa sormenpäitä vedellä.

Massaa voi esim. kaulita, pistellä, painaa leimasimilla tai muotoilla vapaasti. Massan paksuuden mukaan kuivumisaika voi olla useita tunteja. Suuret työt tarvitsevat jopa useamman päivän kuivumisajan.

Töiden kuivuttua käsittelin vielä kulhon sisältä ja osan pannunalusista inka gold -maalilla. Nämä työt pääsevät kesällä puutarhan kesäkeittiöön. Katso ohje myös betoniefektillä askarteluun täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla