Vohveleita meillä paistetaan usein. Niin usein, että olen hankkinut tuplavohveliraudan. Raudalla paistaa nopeasti vohvelit isollekin porukalle. Omenoita on piha pullollaan ja vohveleihin raastettu omena tuo kuohkeutta. Viikonloppuisin on aikaa nauttia hitaasta aamupalasta ja rauhallisesta aamusta koko perheen kanssa. Kun kahtena aamuna viikossa ei ole kiire mihinkään, niin siitä yhteisestä ajasta osataan ottaa ilo irti. 

Omenavohvelit

  • 5 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 raastettua omenaa
  • 1/2 dl sulatettua voita

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja raastetut omenat. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa.

Katso resepti omenapiirakkaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla