
Vohveleita meillä paistetaan usein. Niin usein, että olen hankkinut tuplavohveliraudan. Raudalla paistaa nopeasti vohvelit isollekin porukalle. Omenoita on piha pullollaan ja vohveleihin raastettu omena tuo kuohkeutta. Viikonloppuisin on aikaa nauttia hitaasta aamupalasta ja rauhallisesta aamusta koko perheen kanssa. Kun kahtena aamuna viikossa ei ole kiire mihinkään, niin siitä yhteisestä ajasta osataan ottaa ilo irti.
Omenavohvelit
- 5 dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 raastettua omenaa
- 1/2 dl sulatettua voita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi ja raastetut omenat. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile omenahillon ja kermavaahdon kanssa.
Katso resepti omenapiirakkaan.